Nosztalgiázzunk együtt! – Életünk képei

Nosztalgiázzunk együtt!

Az Új Szó 75 éves lesz idén. Kérjük olvasóinkat, ünnepeljenek velünk! Lapozzanak vissza az időben, vegyék elő régi fényképeiket, és a legemlékezetesebbeket pár mondatos kísérőszöveggel (kik vannak a képen, mikor készült, milyen alkalommal) küldjék be nekünk. Olyan fotókat várunk, amelyek életüknek, családjuknak, közösségüknek, lakóhelyüknek egy-egy emlékezetes történéséhez kötődnek. Fotóikat és a kísérőszövegeket a beküldők nevének és lakhelyének megjelölésével a nosztalgia@ujszo.com e-mail-címre vagy az Új Szó szerkesztőség levélcímére (P.O.BOX 222, 830 00 Bratislava 3) várjuk. Nosztalgiázzunk együtt, lapozzuk fel életünk képeit! Íme egy csokorra való a közös múltunkból, hiszen sok-sok évtizede összetartozunk!

Oroszkai színjátszók

„Régi fényképalbumainkban nagyon sok emlékezetes, érdekes fényképet fedeztem fel. Jólesett emlékezni a régi, szép időkre. Most ezzel a fotóval szeretnék hozzájárulni »Életünk képeihez« és így nosztalgiázni. Ezen a felvételen a régi oroszkai színjátszó csoport  szereplői láthatók, Gárdo­nyi Géza A bor című nagy sikerű színművének előadói. Felső sorban, bal oldalon Bitter János  igaz­gató, a színdarab rendezője, betanítója. Ülő sorban, szintén balról, szemüvegben, bajusszal nótáskedvű drága édesapám, Csudai Géza. Régen a kulturális élet Oroszkán nagyszerűen működött. Volt, aki irányított, volt, aki szerepelt. Ma már sajnos ez nincs így” – írta Csudai Rózsa Oroszkáról. 

Oroszkai színjátszók

Hodosi citerások

„A Hodosi citerazenekar 1982-ben a hodosi kultúrházban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját közösen az „Aranykalász” néptáncegyüttessel. A képen látható tagok, jobbról: id. Patócs Géza, ifj. Patócs Géza, Rácz Pál, Patócs Lajos (citeraoktató), Csánó Márta, Sidó Ildikó, Rigó Szabina, Németh Ivett, Mandák Alica, Cucz Zoltán, Hodosi Alica és Kardos Melinda” – kaptuk a fotót Rácz Szabinától.

Hodosi citerások

Óvónőként éltem az életem

„1964 és 1968 között végeztem tanulmányaimat a Lévai Pedagógiai Iskolában. 1968-tól a csilizradványi óvodában dolgoztam óvónőként egészen 2005-ig, nyugdíjba vonulásomig. A képeken az 1967-es szalagavatón, majd 1968-tól az óvodás csoportjaimmal és kolléganőimmel vagyok látható” – kaptuk a fotókat Kiss Péterné Kürthy Irmától. 

Galéria
Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?