Panoráma

Nem ehetnek több kutya- és macskahúst a tajvaniak

Tajpej | Betiltották a kutya- és macskahús árusítását és fogyasztását Tajvanon, ahol amúgy soha nem volt különösképpen elterjedt a házi kedvencként is tartott bundás állatok étkezési célú felhasználása.
MTI

2017. április 12. 14:50

Az állatvédelmi törvénynek egy, a tajpeji parlament által kedden jóváhagyott módosítása első ízben kifejezetten tiltja, és pénzbírsággal rendeli büntetni a macska- és kutyahús, valamint az ilyet tartalmazó egyéb élelmiszerek fogyasztását és értékesítését. 

Aki a törvényi tilalom ellenére kutya- vagy macskahúst eszik vagy árusít, azt 250 ezer tajvani dollárig terjedő pénzbírsággal sújthatják, sőt nevük és fényképük nyilvánosságra hozatalával meg is szégyeníthetik. 

Megszigorították az állatkínzás büntetési tételeit is: az eddigi 1 helyett 2 évig terjedő börtön és 1 millió helyett 2 millió tajvani dollárig terjedő pénzbírság fenyegeti azokat, akik szándékosan súlyosan bántalmaznak, például megcsonkítanak vagy agyonvernek állatokat.

Tilos az állatokat autóval vagy motorkerékpárral pórázon vezetni, de ezt csak 15 ezer tajvani dollárig terjedő bírsággal sújtják.

Az állatvédelmi törvény szigorítása tükrözi a hagyományosan kutyahúsevő tajvani társadalom gyors átalakulását a házi kedvenceket a csökkenő gyerekszám közepette családtagként kezelő, nagy figyelemmel övező és fényűzési cikkekkel elhalmozó társadalommá.

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?