Panoráma

Muszlim "erkölcsjárőrök" Londonban

London | Muszlim "erkölcsjárőrök" zaklatják a szerintük nem megfelelő öltözetű vagy alkoholt fogyasztó londoniakat a brit főváros egyes negyedeiben. A panaszok miatt a Scotland Yard erősítette jelenlétét az érintett városrészekben.
MTI

2013. január 20. 20:25

A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap beszámolója szerint a londoni iszlám közösség szélsőséges tagjai "Muszlim Járőr" néven alakítottak csoportokat London zömmel muszlim bevándorlók lakta negyedeinek "megvédése" céljából.
    A lap által látott videófelvételek egyikén a "járőrözők" kiragadnak egy sörösdobozt egy fiatalember kezéből az utcán, figyelmeztetve az illetőt, hogy muszlim negyedben jár, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Egy másik férfit arra kényszerítettek, hogy öntse ki a kezében lévő sörösdoboz tartalmát, és közölték vele, hogy az alkohol "maga a gonosz".
    Ugyancsak látszik a felvételeken, amint az egyik "járőr" a nyílt utcán szidalmazni kezd egy fehér brit nőt, amiért az miniszoknyában, barátjával kézen fogva sétált.
    A YouTube videómegosztó portálra felkerült képsorok felirata "önbecsülés nélküli pucér állatoknak" nevezi az így öltözködő nőket, és tudatja, hogy a csoport mindent megtesz a nem megfelelőnek tartott női öltözködés, valamint az alkoholfogyasztás betiltásáért.
    A "Muszlim Járőr" külön csatornát is létrehozott a YouTube videomegosztó portálon, amelyen a "Saria: az Egyesült Királyság jövője" jelszó volt olvasható, utalva a szigorú iszlám törvénykezésre. A csatornára feltöltött videókat a YouTube mindazonáltal törölte, mert a tartalmak sértették a portál által a zaklatás és a fenyegetés tilalmára érvényben tartott szabályokat - írta a The Sunday Times.
    A lap szerint a fanatikusok - akik közül sokan az egyik legszélsőségesebb nagy-britanniai iszlám csoport, a 2001-ben betiltott el-Muhadzsirun valamelyik utódszervezetének tagjai - festékszórókkal rendszeresen lefestik a melltartókat és egyéb női alsóneműket reklámozó közterületi plakátokat is, "gusztustalan nyilvános pornográfiának" nevezve az ilyen hirdetéseket.
    A Scotland Yard szóvivője közölte, hogy az érintett londoni negyedekben járőröző rendőri egységek létszámát megemelték a hasonló cselekmények elkövetőinek kiszűrése és a helyi lakosság megnyugtatása végett.
 

Önnek ajánljuk
A Szlovák Posta Andrej Kiska képmásával készít bélyegeket

Kiska szerint a 13. nyugdíj kampányfogás

OTP Bank

Tudjuk, melyik bankhoz kerülhetnek az OTP ügyfelei

sport a tv-ben

Chelsea–Manchester United focimeccs a tévében

dac

Csak döntetlenezett a DAC a tavaszi nyitányon

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

L. Kiss Ibolya

„Könnyű ítélni a felületesnek, de mily nehéz, ki a szívet kutatja” – L. Kiss Ibolya élete és művei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.