Panoráma

Japánban már közösen repülhetnek a gazdik a kutyáikkal

MTI

2017. január 27. 15:46

Tokió | Együtt szálltak fel egy Boeing-737-es utasszállító repülőgép fedélzetére pénteken gazdik és kutyáik Tokió Narita repülőterén, hogy egy háromnapos társasutazást tegyenek a szigetországban.

A kutyák általában a repülőgépek teherrészlegében utazhatnak, de a Japan Airlines (JAL) új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy gazdájukkal együtt legyenek az ország délnyugati részén fekvő Kagosima prefektúrába tartó utasszállító fedélzetén.

A társasutazás részét képezi közös elszállásolásuk szállodában és közös városnézés bérelt autókkal. Az út ára 150-280 ezer jen (1166-2266 euró) között van, attól függően, hogy hányan vesznek részt rajta - közölte pénteken a JAL.

A házikedvencekkel való közös légi utazás új piacok nyitását eredményezi belföldi útjainkon - tették hozzá.

"Fájdalmas volt, amikor a repülőtereken csomagként kellett feladnom a kutyámat, aki emiatt mindig ugat. Ma biztonságban érzi magát, mivel mellettem van" - mondta a kezdeményezésről az utazás egyik résztvevője.

A légitársaság decemberben hirdette meg szolgáltatását, és egyetlen óra alatt teljesen lefoglalták az összes helyet mintegy 60 ember és 30 kutya részvételével. 

Tavaly májusban az ANA Holdings társaság már szervezett egy hasonló utat Hokkaidó prefektúrába 87 ember és 44 kutya részvételével.

Önnek ajánljuk