Innovatív hirdetési megoldásokat kínál a reklámosztály

Innovatív hirdetési megoldásokat kínál a reklámosztály

Az online média megjelenésével a nyomtatott sajtónak szembe kellett néznie azzal a kérdéssel, hogy hogyan őrizze meg pozícióját és funkcióját a médiapiacon. Talán ez a felgyorsult világ az, ami végül arra kényszerít majd minket, hogy időt szánjunk az offline újságolvasásra, és szünetet tartsunk az információs szmogtól. A nyomtatott média még mindig fontos szerepet játszik a társadalomban. Kiterjeszti azt a teret, amelyben a közérdekű ügyeket megvitatják. Az Új Szó piacvezető Dél-Szlovákiában a nyomtatott és a digitális médiatérben egyaránt.

Mi, a kereskedelmi osztályon azért dolgozunk nap mint nap, hogy az Új Szó törekvései hosszú ideig fenntarthatók legyenek. Célunk, hogy az olvasónak színvonalas és változatos mellékleteket tudjuk adni, hogy az ingyenes online felületünkön elérhető tartalmak költségeit is piaci alapokon működő elvek szerint tudjuk finanszírozni; és nem utolsósorban, hogy olvasóinkhoz is eljuttassuk a legújabb termékek reklámjait, az akciós szórólapokat és a különböző események ajánlóit.

Tevékenységünk az állandó és kitartó kommunikációra, kapcsolatépítésre, innovációkra és fejlődésre épül. A nyomtatott Új Szó több mint 60 ezres, auditált olvasókból álló célközönséget tudhat magáénak, mely egy-egy reklámkampánynál jelentős fogyasztói csoportnak számít. Az általános tájékoztatás mellett az olvasók mindennapi életének egyes területeire is különös figyelmet fordítunk, így például a hetente megjelenő Utazás és Utazás Extra mellékletünkben felkutatjuk a környező térség azon szállodáit, amelyek utazási ajánlatukat szívesen meghirdetnék lapjaink hasábjain.

Mierka Dóra

Több évtizedes múltra visszatekintő Egészség Extra mellékletünkben is számos üzleti partnerünknek helyet adunk portfóliójuk, szolgáltatásaik és egyéb kínálatuk reklámozására. Az üzleti ügyfeleinknek (hirdetőknek) nemzetiségi szempontból és regionálisan jól behatárolható célcsoport megszólítását kínáljuk portfóliójuk népszerűsítésére. A hirdetésekből befolyt összegből térítjük valamennyi tematikus és közkedvelt mellékletünk költségeit. És természetesen az olvasóknak a reklámhirdetésekkel tájékoztatást is nyújtunk a piaci kínálatról, az akciós termékekről, segítve ezzel is vásárlásaik hatékonyságát. Az említetteken kívül még megemlíteném néhány mellékletünket, melyek szintén a részlegünk munkájának köszönhetően jelenhetnek meg: Középiskolák, Főiskolák, Agro, Zöld Út, Hotel Kalauz, Utazás Extra, Fesztiválok, Egészség Kalauz, Szenior, Autó-motor és Közlekedés.

A kereskedelmi részleg vagy reklámosztály, ahogyan ma ismerjük, az Új Szó kiadójában a 90-es években jött létre. A 2000-es években már külön nevet kap és hirdetési osztályként kezd megjelenni a szervezeti struktúrában. 2023-ban egy 11 főből álló csapat alkotja ezt a részleget. Munkatársaink nagy része  több évtizedes szakmai tudással, profizmussal és tapasztalattal végzi az üzleti partnereink reklámjai körüli szervezési, kommunikációs és tárgyalási feladatokat.

Munkánk központi elemei: a számok, az üzleti partnerekkel való napi kommunikáció, a kampányok figyelése, kiértékelése és a statisztikák, számítások, kalkulációk készítése.

Az apróhirdetésektől kezdve a kis- és középvállalkozókon át, az ismert üzletláncok, szállodák és világmárkák hirdetései vagy kampányai is megjelennek lapjaink hasábjain és weboldalunkon. Ez pedig úgy vélem, minden kétséget kizárva egy kisebbségi média számára nagyon nagy eredmény. Az üzletet komplexen szemléljük. Ügyfeleinkkel együtt stratégiákat határozunk meg, melyeket folyamatosan kiértékelünk. A költségvetés és a szűkebb célcsoport tekintetében pedig kiválasztjuk a megfelelő eszközöket. Ezenkívül pedig a bevétel és kiadás optimalizálására is törekszünk. Amikor arról döntünk, hogy egy melléklet 8 vagy 16 oldalas legyen-e, számos tényezőt veszünk figyelembe. Ezek közül, csak hogy néhányat említsek: a melléklet előállítási költsége, reklámhirdetésekből származó bevételek és természetesen az olvasó kiszolgálása valamennyi témát illetően, mint például az egészség, utazás vagy kertészkedés.

5 érv, amiért az Új Szó a legjobb választás kereskedelmi partnereinknek

1. Az Új Szó nyomtatott kiadását minden ötödik, Szlovákiában élő magyar nemzetiségű polgár olvassa rendszeresen. A Szlovákiában élő magyar nemzetiségűek körében a nyomtatott lapok olvasóinak 67%-a csak a Szlovákiában megjelenő magyar újságokat olvassa. Több mint 60 ezer auditált olvasó.
2. Havonta több mint negyedmillió egyedi felhasználó az ujszo.com-on. Az ujszo.com nemcsak Szlovákiában, főként a dél-szlovákiai régiókban, hanem Magyarországon is népszerű és olvasott.
3. Az Új Szó Facebook-profilját 90 ezren követik.
4. Teljes portfóliót (nyomtatott napilap, tematikus mellékletek, magazinok, hírportál, közösségi média, videó, natív hirdetések, szponzorált tartalmak) kínáló médiakampányok.
5. Ügyfelekkel együtt kidolgozott, folyamatosan monitorozott, kiértékelt stratégiákat állítunk fel.

A reklámosztály csapata:

Mierka Dóra (head of sales), Csillag Lilla (reklámszervező és fordító), Czigler Mónika (sales manager), Hlavathy Zsuzsanna (account manager), Kis Péter (sales manager), Kis Szilvia (hirdetésfelvételért és apróhirdetésekért felelős), Nagy Éva (fordító), Seres Zoltán (projekt specialist), Szabó László (sales manager), Szalai Mária (account manager), Turza Kata (sales manager) 

Fontosnak tartjuk, hogy mellékleteink rendszeresen a lap tartalmát gazdagítsák. A nyomtatott újság hirdetési felületei mellett kínálatunk hamar kiegészült az online platformmal is. Míg 2005-ben az internetfelhasználók száma Szlovákiában a 16–74 éves lakosok körében 50% volt, 2021-ben már 89% és ma a 90%-ot is meghaladja. Annak ellenére, hogy a nyomtatott Új Szó nagyon stabil olvasói és előfizetői táborral rendelkezik, a nyomtatott újság olvasói a mi esetünkben is mozgásba lendültek és évről évre ugrásszerűen nőtt az online felhasználóink aránya. Az ujszo.com megalakulását követő néhány éven belül elindítottuk az online oldalunk reklámfelületeinek értékesítését is, mellyel egy egészen új dimenzióba került nem csupán a szerkesztőségi tartalmak készítése, hanem a célcsoport definiálása is, és a kampányok célzott kommunikációja különböző igények alapján. Az utóbbi években pedig újabb fordulat állt be az Új Szó számára a reklámkampányok értékesítését illetően. Kínálatunk videóreklámokkal és szponzorált videótartalmakkal gazdagodott.

Mellékleteinkkel és weboldalunkkal mára a hagyományos hirdetési platformok mellett innovatív hirdetési megoldásokat is kínálunk. Reklámosztályunk igyekszik a legjobb, személyre szabott ajánlatot kínálni ügyfeleinknek a sikeres mé­diakampányhoz, és bízunk benne, hogy meglévő ügyfeleinkkel folytatjuk az együttműködést, aki pedig eddig még nem választotta az Új Szót kampánya népszerűsítésére, a közeljövőben megkeres majd minket!

Előre is köszönjük bizalmukat! 

Üdvözlettel:
Mierka Dóra,
a DUEL – PRESS KFt.
kereskedelmi osztályának igazgatója

Érdeklődés esetén keressen minket a reklama@ujszo.com elérhetőségen.

Partnereink referenciái

„Mivel fontosnak tartjuk azt, hogy a magyar közösséghez az anyanyelvükön szóljunk, elengedhetetlen számunkra az Új Szóval való együttműködés. Ezt bizonyítja az is, hogy a Dôvera Biztosító immár egy éve rendszeresen tájékoztatja a biztosítottakat magyar nyelvű hírlevelek formájában is. Hamarosan további újdonságokkal kedveskedünk nekik. 2023 szeptemberében az Új Szóval megvalósítottuk eddigi legnagyobb közös reklámprojektünket: a napilap a Dôvera Biztosító borítólapjával jelent meg, amely tájékoztatta az olvasókat a biztosító aktuális juttatásairól és szolgáltatásairól. Nagyra értékeljük a szerkesztőség és az értékesítési osztály professzionalizmusát és segítőkész hozzáállását.”

Branislav Cehlárik, PR-menedzser, Dôvera

„Nagyra értékeljük a közel harmincéves együttműködést a szerkesztőség rendkívül professzionális csapatával, amely nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olvasóit az egészségmegőrzés témájában informálja. A visszajelzések arra engednek következtetni, hogy az olvasók szeretnék mihamarabb orvosolni egészségügyi problémáikat. Ezt a sikert önökkel együtt értük el, részben az önök nagyszerű támogatásának és javaslatainak köszönhetően. Az évforduló alkalmából szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem szakmai támogatásukat, amelyet nagyra értékelek. Minden jót kívánok önöknek, és remélem, hogy az elkövetkező évek együttműködése további sikereket hoz közös törekvésünkben – hogy mindannyian jó egészségben érhessük meg az időskort.”

RNDr. Pavel Rác, az INTERPHARM Slovakia, a.s. igazgatója

„Ha jó emlékszem, 1992 óta hirdetünk az Új Szóban. Akkoriban a vállalkozásunk – könyvkereskedésünk – a magyar régióra korlátozódott, így egyértelmű volt számunkra, hogy az Új Szóban és a Vasárnapban (ha jól emlékszem, akkoriban Vasárnapi Új Szó volt) hirdetünk. Vállalkozásunk mára már országos szintre nőtte ki magát, viszont az Új Szó és a Vasárnap még mindig az egyik legjobb útja annak, hogy elérjük a dél-szlovákiai régióban élő olvasóinkat. Mindehhez hozzátartozik az Új Szó és a Vasárnap munkatársainak emberi, fáradhatatlan és egyben profi hozzáállasa is.” 

Bödők László, Panta Rhei

„Évek óta hirdetünk az Új Szóban a szlovákiai utazási piacot célozva, mindig jó eredményekkel. A mi vendégeink elérése szempontjából sikeres az együttműködés.”

Hamar Krisztina értékesítési igazgató, TISIA Hotel

„A reklám területén a magyar média általában kiesett a mediális felmérésekből. Ez mindig bosszantott. Ezért tartottam fontosnak, hogy a klienseim figyelmét  a magyarok  magyar nyelvű megszólítására irányítsam. Erre minden kampánytervezetben kitértem. Több esetben sikeresek voltunk. Örülök, hogy cégünk legnagyobb kliense,  a Kaufland,  most már több éven át folyamatosan magyarul is hirdet, elsősorban az Új Szóban és a Vasárnapban. Szerintem ez példaértékű és sikeres, a kliens elégedett. Örülök annak, hogy az együttműködés folytatódik. A reklámosztálynak köszönöm a türelmes és kreatív hozzáállást.”

Nochta Edit, az i-Step reklámügynökség volt igazgatója

„Gratulálunk az Új Szó 75 éves jubileumához és köszönjük a kiváló szakmai együttműködést! Büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk a lap történetének. További sikeres éveket és inspiráló munkát kívánunk!”

Hunguest Hotels Zrt.

„Az Új Szóval már több mint két évtizede dolgozunk együtt sikeresen. Ez idő alatt számos színvonalas együttműködést és tematikus mellékletet valósítottunk meg közösen, amelyek mindig nagy visszhangra találtak az olvasók körében. Gratulálunk a szerkesztőségnek az évfordulóhoz! Drukkolunk, hogy továbbra is értékes tartalmakat alkossanak és naprakész, hasznos információkkal lássák el az olvasókat.” 

4ka/SWAN

„Az Új Szóval több mint egy éve tartó szoros együttműködés köti össze a Zalakarosi Fürdőt. Az online felületeken vagy éppen a nyomtatott oldalakon megjelenő tartalmak színesek és változatosak. A hirdetéseknek köszönhetően a szlovák vendégéjszakák száma többszörösére növekedett, így a hasznossága megkérdőjelezhetetlen. A kialakult kapcsolatrendszerünket a jövőben továbbépítjük.”

Zalakarosi Fürdő

„Kedves Új Szó! Kedves Vasárnap! Az unokád vagy a gyermeked lehetnék, hiszen még csak 27 éve ismerhetlek. Sok jó dolgot csináltunk már közösen. Megmutatjuk a családoknak, hogy együtt lenni jó, és érdemes egy kicsit szomszédolni az élményekért. Boldog születésnapot kívánunk Magyarországról!”

Kolping Hotel Spa & Family Resort

„A magasabb példányszám és a jó olvasóközönsége miatt évek óta szívesen helyezek el hirdetést az Új Szóban illetve az Új Szó tematikus mellékleteiben. Bízom benne, hogy az online hirdetések mellett nem megy ki a divatból az újságolvasás és a jövőben is színvonalas megjelenésekkel tudjuk hirdetni szolgáltatásainkat.” 

Kosztolánczi Viktor értékesítési és marketingigazgató – Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz

„A Covid után, a megváltozott fogyasztói szokások miatt, szinte teljesen felhagytunk a print hirdetésekkel, egyedül az Új Szó maradt, köszönhetően annak, hogy már-már barátinak mondható a kapcsolatunk az újsággal. Ismernek minket, tudják, mit és mikor szeretnénk hirdetni. Rendkívül rugalmasak és segítőkészek, így nem is kérdés, hogy a jövőben is szeretnénk velük folytatni az együttműködésünket! További sok sikert kívánunk nekik!”

Kiss Szabolcs marketingvezető, Aquaworld Resort Budapest

„A DIGI Slovakia TV- és internetszolgáltatások portfólióján belül nem feledkezünk meg a magyar nyelvű ügyfelekről sem. Az Új Szó és a Vásarnap népszerű kiadványainak köszönhetően célzottabban tudunk velük kommunikálni.”

Michal Mažára DIGI Slovakia marketing- és értékesítési igazgatója

„Köszönjük az Új Szónak a magas színvonalú, szakmai és bónuszként a nagyon emberi együttműködést, amely megerősítette, hogy a szlovák piacon elfoglalt helye nagyon fontos és hasznos. A 75. évforduló egyértelmű bizonyítéka ennek. Mi az Orange-nál büszkék vagyunk arra, hogy a napilappal való együttműködésnek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy ügyfeleinkkel méltó módon kapcsolódjunk.” 

Alexandra Piskunová, az Orange szóvivője 

„Többéves együttműködésünk során kitűnő partneri viszony alakult ki a kiadóval, ami köszönhető az ügyfélközpontú hozzáállásuknak, rugalmasságuknak és profizmusuknak. Hatalmas szerepet játszanak abban, hogy üzeneteinket nívós szinten juttathassuk el a célközönségnek. A könnyed, baráti hangnemű, de ugyanakkor szakmailag korrekt kapcsolattartás is nagyban hozzájárul a közös munka sikeréhez. Gratulálunk a jeles évfordulóhoz, és még sok sikeres évet kívánunk a kiadónak és olvasóknak egyaránt!”

Varga Klaudia marketingmenedzser, NaturMed Hotel Carbona**** Superior

„Már hosszú évek óta dolgozunk az Új Szóval, aminek oka nemcsak a színvonalas napilap és annak tematikus, utazási mellékletei, de a rugalmasság és a baráti kapcsolattartás és a jó célközönség is. Ezúton szeretnénk boldog születésnapot kívánni az Új Szónak, és hisszük, hogy még sok-sok éven át juttatjuk el a célközönségnek az üzeneteinket, aktuális ajánlatainkat, hogy mindig tudják, Hajdúszoboszló a felüdülőhely!”

Medgyesi Szilvia, Hajdúszoboszló TDM-menedzser

„Számunkra az Új Szó professzionalitása, kedves csapata és segítőkész hozzáállása a kulcsa annak, hogy hosszú évek óta közösen dolgozunk. Rendkívül sokat jelent számunkra az a rugalmasság és baráti hangnem, melynek köszönhetően gyümölcsöző közös munkánk eredményeként könnyen juttathatjuk el célközönségünknek üzeneteinket. Ezúton kívánunk további rengeteg eredményekben gazdag évet a kiadónak és olvasóiknak egyaránt, gratulálva ehhez a csodálatos évfordulóhoz.”

Pőcze Flóra marketingigazgató, Hotel Spirit

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?