Panoráma

Több száz delfin vetődött partra február óta a Mexikói-öböl északi részén

Mintegy 280 delfin vetődött partra február óta a Mexikói-öbölben, amerikai vadvédelmi illetékesek "szokatlan halálozási eseménynek" nyilvánították a történteket.
MTI

2019. június 15. 15:46

- TASR/AP-felvétel

A partra vetődött delfinek száma háromszorosa az adott időszakban korábban tapasztaltaknál - közölték sajtótájékoztatón az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA) tudósai.

A szakemberek vizsgálják, hogy a víz sótartalmában bekövetkezett változások okozhatták-e a nagyszámú elhullást.

A Mississippi folyó völgyében 124 éve idén volt a legcsapadékosabb a tél. A delfintetemeken talált sérülések olyanok, mint amilyeneket édesvízzel való érintkezés okoz - magyarázták a tudósok.

Februártól szerdáig a legtöbb delfin, 121 a Mississippi torkolatvidékén vetődött partra, Louisiana partjainál 89, Floridában 37, Alabamában 32, ami összességében 279. Egy átlagos évben ezen idő alatt 87 partra vetődést jegyeznek fel. 

A kutatók mérlegelik azt is, hogy vajon a Deep Water Horizon olajtorony 2010-es katasztrófájának környezeti hatásai, a kiömlött olaj hosszú távú egészségkárosító hatása szerepet játszhatott-e az állatok pusztulásában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Krakkói álom: hosszabbítás után továbbjutott a DAC az EL-ben!

Csapdák a last minute utazásokban, avagy hogyan válasszunk jó nyaralást

Felújítják az érsekújvári szociális szállást

Végeláthatatlan kocsisorok a hídlezárás miatt

Száz éve született Szíjjártó Jenő karnagy

Különleges képet készítettek Čaputováról Gombaszögön

Legfrissebb galériák
Olvasta már?