Panoráma

Adventi kalendárium: Átélni az ajándékozás csodáját

Kétféle karácsonyt éltem át: gyerekként a karácsony a csoda és a meglepetések napja volt, karácsonyfával, alatta nagyon sok ajándékkal, amire teljes szívünkből vágytunk. Nem értettem ekkor ezt még, de ma már csodának tartom, hogy valaki megajándékoz valakit.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. december 7. 15:02

Tóth Lehel

A második korszakomban a karácsonyt úgy fogtam fel, hogy maga az Isten ajándékoz meg önmagával, a szeretetével. A karácsonyt csak így lehet átélni és megélni, hogy a szeretet köztünk van. Ha engedjük, hogy a szeretet megszülessen bennünk, mi is ajándékai lehetünk egymásnak. A szeretet feltétel nélkül elfogadja a másikat, legyen az családtag, legyen az egyedülálló, magányos személy. Nem akarom azt mondani, mert mára túl elcsépeltté vált, hogy a karácsony a szeretet ünnepe. Ma már úgy érzem, elsősorban Jézus Krisztus születése ez az ünnep. Ha szeretnénk, hogy Jézus megszülessen bennünk, minden nap át kell tudnunk élni a csodát, hogy megajándékozzuk a másikat, és engedjük, hogy megajándékozzanak bennünket. Fényképészként úgy érzem, ilyenkor többen kérik, hogy családi fotót készítsek róluk. Meg akarják örökíteni a szeretet születését. Az ünnep azé, aki várja, és a várakozás ugyanolyan szép, mint maga az ünnep. Az ajándékozásnak megvan a maga misztériuma olyan értelemben, hogy a testi-lelki-szellemi mivoltunkból eredően úgy nyilvánítom ki a mély szeretetet, hogy megajándékozom azt, aki fontos nekem. Az ajándék lehet tárgy is, de lehet az időm, a jelenlétem. A háromkirályok is ajándékokkal indultak el a kisded keresésére, holott miután ráleltek, ők maguk váltak megajándékozottá.

Tóth Lehel
A szerző vágsellyei születésű fotóművész

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

A kiértékelt minták száma ezer, az újonnan azonosított fertőzötteké tíz alatt Szlovákiában

Badin Ádám

VERSEK ÉS ARCOK: Megtalálni a versekben a mesét

Itthon is biztosítsuk magunkat!

Itthon is biztosítsuk magunkat!

koronavírus

Nyolc új koronavírus-fertőzött, négy járás

Polgár Anikó: Kijutni a magtár melletti gödörből

Polgár Anikó: Kijutni a magtár melletti gödörből

Hemzseg a kártévő appoktól az Android

Hemzseg a kártévő appoktól az Android

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.