Panoráma

A Vidám Színpad örökös tagja

Budapest. Elsőként Bodrogi Gyula lesz a Vidám Színpad örökös tagja, 50 éves művészi pályája, valamint 20 éves igazgatói tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést Schiffer János budapesti főpolgármester-helyettes vasárnap adja át a teátrumban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. január 19. 07:00

borju

Budapest. Elsőként Bodrogi Gyula lesz a Vidám Színpad örökös tagja, 50 éves művészi pályája, valamint 20 éves igazgatói tevékenysége elismeréséül. A kitüntetést Schiffer János budapesti főpolgármester-helyettes vasárnap adja át a teátrumban. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának tájékoztatása szerint a Fővárosi Önkormányzat és a Vidám Színpad Kht. által alapított kitüntető címet a legalább 15 esztendeje e teátrumban játszó, kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészek kaphatják meg.

A kitüntetési ünnepséget az „Ezt is túléltük!” című, a Vidám Színpad fél évszázados évfordulójára készült előadás keretében tartják, amelyben aznap este is játszik Bodrogi Gyula.

Mint a méltatás tartalmazza: Bodrogi Gyula színész, rendező az elmúlt évtizedek egyik kiemelkedő tehetségű, rendkívül népszerű művésze. Bodrogi Gyula 24 évig a József Attila Színháznak volt tagja. Prózai és zenés, drámai, valamint komikus szerepek sorát formálta meg színpadon, filmeken, valamint tv-játékokban. 1982-ben kérték fel a Vidám Színpad igazgatói posztjára, amelyet 2001 végéig töltött be. Igazgatása során tűzte műsorra a teátrum azokat a darabokat, amelyek valóban színházzá avatták a korábban szinte csak kabaréjeleneteket játszó együttest.

Önnek ajánljuk
bardos, ersek

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ-stúdióban I.

Melyik a legjobban fizetett szakma?

Melyik a legjobban fizetett szakma?

autóipar

A szlovák autóipar egyre kevésbé állja a versenyt

Bugár Béla

Bugár: Komédia volt a rendkívüli ülés megnyitása

Királyrév

Tribünfelújítás és testvértelepülési együttműködés aláírása Királyrévben

Ösztöndíjprogram fiatal vállalkozóknak

A rászorulók szociális ösztöndíjat intézhetnek

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.