Panoráma

A holdújév közeledtével virágzik a barát- és barátnőbérlés Kínában

Sanghaj | A családlátogatások idejeként is szolgáló tavaszi fesztivál közeledtével virágzik a barát- és a barátnőbérlés Kínában, az egyedül maradtak így igyekeznek enyhíteni a családi nyomást.
MTI

2013. január 20. 13:01

 

A közös vásárolgatás vagy mozilátogatás óráként 30 jüan (1 jüan=0.12 euró), a közös étkezés 50, a csókolózás 50-60 jüanos tételt jelent barát vagy barátnő bérlésénél - derül ki a legnagyobb kínai online vásárfórumon, a taobao.com-on olvasható hirdetésekben. A szolgáltatás alapdíja nagyjából 600-3 000 jüan közötti összegbe kerül naponta, a szállás és az utazás költségein kívül.
    
A kínai társadalomban a legnagyobb családi eseménynek számító tavaszi fesztivál és kínai holdújév idejére többnyire a szülőhelyüktől távol élők is hazamennek, s egy hétig szeretteikkel maradnak. Sok fiatal számára ugyanakkor óriási nyomást és stressz forrását jelenti az ünnep, különösképpen, ha 20-as éveik végén, 30-as éveik elején pár nélkül mennek haza. A probléma megoldásának egyik módja a bérbarát, bérbarátnő bevetése, amely az internet és a mikroblogok korában a legkényelmesebb lehetőség.
    
Az üzlet az elmúlt években kezdett igazán virágozni, a partner bérlése céljából ráadásul azóta ügynökségek is létrejöttek, amelyek a megadott paraméterek figyelembe vételével keresik ki a legalkalmasabb ajánlatot a hirdetések közül, nagyjából 1 500 jüanos díjért.  
    
A sina.com cikke szerint a szolgáltatást egyre többen veszik igénybe a gyengébb nem képviselői közül, akiket 27 éves kor felett gyakran bélyegeznek "hátrahagyott nőnek" is. Sok esetben ez a megjelölés egyetemet végzett, jó körülmények közt hölgyeket jelent, akik nem könnyen és nem szívesen adják fel szabadságukat. "Hátrahagyott férfiakból" is egyre több van. Az ő esetükben a leggyakoribb panasz az, hogy munkájuk nem hagy időt a párkeresésre. A bérleti megoldás ugyanakkor a statisztikák szerint megosztja a társadalmat: a sina.com közvélemény-kutatása során a válaszadó 30 ezer ember 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem szívesen élne ezzel a lehetőséggel.
 
Önnek ajánljuk
A Szlovák Posta Andrej Kiska képmásával készít bélyegeket

Kiska szerint a 13. nyugdíj kampányfogás

OTP Bank

Tudjuk, melyik bankhoz kerülhetnek az OTP ügyfelei

sport a tv-ben

Chelsea–Manchester United focimeccs a tévében

dac

Csak döntetlenezett a DAC a tavaszi nyitányon

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

L. Kiss Ibolya

„Könnyű ítélni a felületesnek, de mily nehéz, ki a szívet kutatja” – L. Kiss Ibolya élete és művei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.