2006 a szélessáv éve

A Datamonitor és Jupiter nemzetközi internetelemző cégek munkatársai egybehangzóan úgy látják: az öt éve kezdődött trend folytatódik: egyre többen szörföznek a világhálón nagy sebességgel.

A Datamonitor és Jupiter nemzetközi internetelemző cégek munkatársai egybehangzóan úgy látják: az öt éve kezdődött trend folytatódik: egyre többen szörföznek a világhálón nagy sebességgel. Ian Fogg, a Jupiter elemzője szerint a szolgáltatók ezért idén elsősorban arra törekednek majd, hogy minél változatosabb, hasznosabb és érdekesebb szolgáltatásokkal próbálják megnyerni a fogyasztókat.

A szakember a BBC brit közszolgálati rádió és televízió honlapján kifejtette: a szélessáv terjedése nyomán az internetszolgáltatók komoly versenytársakra lelhetnek az on-line televíziózás terén a médiapiac egyik vezetője, a közszolgálati BBC és az informatikai ipar egyik óriása, az amerikai Apple részéről. Mindkét cég tervezi ugyanis, hogy beszáll az on-line tévéüzletbe.

Az internetes telefóniában a világháló cégeinek várhatóan a VoIP-technológiában élen járó szoftvergyártók, a Skype és a Vonage lesz 2006-os fő ellenfelük.

ĺgéretes és hasznos hatása lehet a szélessáv terjedésének, hogy egyre több felhasználó tölt fel saját maga által létrehozott tartalmat a világhálóra, és ez az aktivitás töretlennek látszik – véli a Jupiter elemzője. Ennek legjellemzőbb példájaként a blogok, internetes naplók terjedését említette a szakember. A szélessáv által mára valóra válhat a kreatív állampolgárok új generációjáról szőtt álom, amelyet az internetkorszak hajnalán jósoltak, tette hozzá Ian Fogg.

Más előrejelzések viszont újabb digitális szakadékot vetítenek elő. A Point Topic brit elemző cég arra hívta fel a figyelmet, hogy az új szupergyors szolgáltatás felhasználása erősen függ a telefonvonalak minőségétől, s a jelenlegi viszonyok között Nagy-Britanniában csak a lakosság 5 százaléka tudja kihasználni az új lehetőségeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?