Tigra ösztöndíjprogram a Selye János Gimnáziumban

Tigra ösztöndíjprogram

A komáromi Selye János Gimnáziumban harmadszor ítélték oda a Tigra ösztöndíjakat. Ebben a tanévben is 10 diák kaphatott ösztöndíjat, a megítélt támogatás mértéke diákonként 1000 euró.

A teljes összeget a budapesti székhelyű Tigra Kft. ajánlotta fel a gimnázium számára, az ösztöndíjak folyósításában a Király Püspök Alapítvány nyújt segítséget a gimnáziumnak. A tanulók pályázatai az elmúlt tanévben elért eredményeiken, iskolai tevékenységükön és tanulmányi előmenetelükön alapultak, az előző évekhez hasonlóan idén is kellett mellékelniük egy motivációs levelet az alábbi témában: „Mit gondolsz, hogyan befolyásolja majd szakmai pályafutásodat a ChatGPT és a hasonló mesterséges intelligencia alapú algoritmusok terjedése?”

A Tigra Kft. vezetősége a kiértékeléskor különös figyelmet fordított a pályázati anyagok részeként leadott esszékre, amelyek a pályázó tanulóknak a mesterséges intelligencia jövőjével kapcsolatos konstruktív gondolatait tartalmazták.

Az idei tanévben pályázati anyagaik kiértékelése után a következő tanulók kapják az ösztöndíjat: Ďurčovič Ádám (VI.N), Bresztyák Jázmin (III.A), Žigová Boglárka (III.C), Ferenczi Bence (VII.N), Halász Sámuel (IV.A), Veres Zoltán Benedek (IV.A), Kovács Kristóf (IV.A), Pécsi Virág Veronika (IV.B), Marosi Botond Máté (IV.C), Vitálos Eszter Tünde (VIII.N).

Az elmúlt tanév díjazottjai számára további meglepetéssel szolgált a cég vezetése, hiszen októberben a tavalyi támogatási ciklus lezárásaként egész napos céglátogatásra invitálták a tanulókat. Ezen röviden ismertették az elmúlt évtizedek fejlődéstörténetét, majd a cég jelenlegi legnagyobb projektjének részleteibe is bepillantást engedtek – a magyarországi mentőszolgálat riasztási és nyilvántartási rendszere kifejlesztésének egyes részleteit mutatták be. A tanulók számára nagy élményt jelentett élesben megtapasztalni egy sokmilliárdos forgalmat lebonyolító vállalat konkrét tevékenységét, illetve az egész országot érintő elektronikus szolgáltatás születésének folyamatát.

A Selye János Gimnázium ezúton is köszöni egykori diákja, Barsi László aktív hozzájárulását, aki a Tigra Kft. szakmai vezetőjeként évekkel ezelőtt kezdeményezte az ösztöndíjprogram megvalósulását, szintén köszönjük Patterman Renáta HR-vezető közreműködését.

Fonód Tibor, az ösztöndíjprogram koordinátora

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?