Selyések a nemzetközi felolvasómaratonon

nemzetközi felolvasómaraton

„A könyv is élet, mint az ember! S így él: emberben a könyv, s Könyvben az Ember.” (Babits Mihály) Február utolsó napján újabb sikeres hagyomány részesei lehettek iskolánk, a Komáromi Selye János Gimnázium tanulói. A Kárpát-medence magyarjait megszólító Nemzetközi felolvasómaraton 15. alkalommal került megrendezésre, összekapcsolva minden irodalmat kedvelő lelket.

A kezdeményezés Erdélyből indult, Hargita Megye Tanácsának támogatásával, egyszerű alapszabállyal: a megadott költő, író szabadon választott műveiből olvasnak a diákok, tanárok. Évről évre tízezrek csatlakoznak a kezdeményezéshez, az előző évek ,,kínálata” pedig rangos személyiségekről tanúskodik: többek között Jókai Mór, Petőfi Sándor, Arany János, Móricz Zsigmond, Radnóti Miklós, József Attila művei kapcsolták össze a határon innen és túl élő olvasni szerető magyarokat. Idén a 140 évvel ezelőtt született Babits Mihály műveiből szemezgettünk gimnáziumunk három osztályának diákjaival.

Hogy mi a cél a folyamatos olvasással? A válasz egyszerű: az olvasás megszerettetése, az alapvető emberi értékek elmélyítése, de talán a legfontosabb, hogy a mai fiatal generáció is tudatosítsa: olvasni jó!

Köszönjük Bajnok Évának, hogy a Komáromi Szinnyei József Könyvtár közreműködésével bekapcsolódhattunk ebbe a határokon átnyúló kezdeményezésbe! Ez az esemény is bizonyította, hogy a közös olvasás összeköt, közösen megszólaltatni nagy íróink, költőink életműveit igazi öröm.

Magyartanárként, a magyar nyelv művelőjeként pedig személyesen is köszönöm diákjaimnak és minden felolvasónak, aki bárhol a világban csatlakozott a maratoni felolvasáshoz!

Farkas Adrianna, magyartanár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!