Selyés gimnazisták a KöMaL Ankéton

Selye Gimnázium KöMaL Ankét

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok nem csupán egy folyóiratot foglal magába, hanem egy egész tanéves feladatbeküldő versenyt. Diákok korcsoportokra osztva, különböző szinteken matematikai, fizikai és informatikai feladatok megoldásának beküldésével versenyeznek csapatban vagy egyénenként.

A verseny zárása a minden évben zajló, kétnapos KöMaL Ankét. A komáromi Selye János Gimnázium diákjai minden évben részt vesznek a díjátadón, ez idén sem volt másképp.

RNDr. Édes Erzsébet igazgatóhelyettes kíséretében indultunk Budapestre, az ELTE épületébe. Megérkezésünk után kezdődött is a program az esemény megnyitásával. A díjátadót megelőzte négy előadás. Ezek sok témát érintettek, így mindenki megtalálhatta a számára érdekeset. A bemutatók az égi mozgásoktól kezdve egészen a geometria és algebra érdekességeit érintették a fizikával egyaránt. Ezután jött a díjátadó. Iskolánkból több diák is kiemelkedően teljesített. A P-jelű elméletifizika-feladatok versenyében, a 11. osztályosok körében dicséretben részesült Tárnok Ede (5. helyezés) és Kovács Kristóf (8. helyezés) – mindketten a IV.A tanulói. Žigo Boglárka (III.C) a G-jelű fizikagyakorlatok versenyében a 10. osztályos kategóriában a 4. helyen végzett. A C-jelű matematikagyakorlatok csapatversenyében, az 5–10. osztályosok körében a 3 dimenzió csapata (Bukor Emőke Zsuzsanna, Fehér Eszter és Ferenczi Bence – mindhárman a VII.N-ből) 1. helyezést, a C-jelű matematikagyakorlatok csapatversenyében, a 11–12. osztályosok körében a πtagoraszi hármas csapata (Kovács Kristóf, Slezák Dóra, Veres Benedek Zoltán – IV.A) 2. helyezést ért el. A díjátadó közben még két előadást hallgathattunk meg, s azt is megtudhattuk, hogy a világ bonyolult, viszont a matematika egyszerű. A napot fogadás zárta, ahol volt lehetőségünk megbeszélni az aznap történt dolgokat szendvics, süti és üdítő társaságában. Ezután elfoglaltuk a szállásunkat, és az élménysorozatot mozival fejeztük be. Másnap ismét érdekfeszítő előadások vártak ránk. Különböző fizikai kísérleteket láthattunk, belemerülhettünk a fejlődő technika világába. A nap végén felüdülésképp ördöglakatokat és különféle játékokat próbálhattunk ki. Ez nagyon jó módja volt a csapatépítésnek és az ismerkedésnek.

ujszo

Véleményem szerint fontosak az ilyen események, és nagy szerepet játszanak a tanulók motiválásában. Amellett, hogy a verseny folyamán a diákok bővítik a tudásukat és új dolgokkal ismerkednek meg, az ilyen alkalmak, mint például az Ankét, felbecsülhetetlen élményekkel szolgálnak a versenyzőknek, és örülök, hogy a részese lehettem. Köszönet a felkészítő tanárainknak: dr. Édes Erzsébetnek, dr. Bukor Emőkének, Hevesi Anikónak és Kustyán Mariannának.

Fehér Eszter, VII.N

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?