Pozsonyi Comenius Egyetem - Az egyetem kiválasztása egy olyan lépés, amelyet érdemes alaposan megfontolni

uk

"Ha javítani akarsz az egészségeden, tegyél meg tízezer lépést naponta. Ha a jövődön szeretnél javítani, ezt az egy lépést kell megtenned."

A helyes lépés

Egy átlagember az élete során több mint 220 millió lépést tesz meg, ám ezekből csak néhány befolyásolja az életünk alakulását. A főiskola kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. A Comenius Egyetem a nemzetközi rangsorok szerint a legjobb szlovákiai egyetem, valamint a VER független értékelése szerint a legjobb tudományos kutatásokat végző intézmény.

A kiváló tudósok és pedagógusok számos ajtót nyitnak meg előtted, de lesznek olyanok is, amelyeket magadnak kell majd kinyitnod. Mindössze annyit kell tenned, hogy külföldi tanulmányutakra, szakmai gyakorlatra mész, vagy munkatapasztalatot szerzel a fővárosi cégeknél.

 

Van miből válogatni

724 tanulmányi programot kínálunk, sokat közülük az egyetlen szlovákiai egyetemként. Választhatod az orvostudományt, a menedzsmentet vagy a teológiáig. És még ha például elméleti fizikát is tanulsz, szélesítheted a látókörödet, ha felveszed a közösségi pszichológia tantárgyat.

 

Valódi kutatást végzünk

Egyetemünkhöz tartozik a Tudományos Park, amelynek szakértői részt vettek a COVID-19 szlovákiai tesztjének kidolgozásában is. A kutatás azonban minden karunk életét meghatározza. Egyetemünk tudósai az összes szlovákiai egyetem legjobb tudományos eredményeinek több mint egyharmadát produkálják. Az ismeretek határait feszegetjük. Szeretnél ennek a részese lenni?

Kamatoztasd az elméleti tudást a gyakorlatban

A jó elméletnél semmi sem praktikusabb – de gyakornoki munkát és szakmai gyakorlatokat is kínálunk, és lehetőséget adunk arra, hogy kipróbáld magad a való életben. A legtöbb szakunk jó elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot is nyújt.

 

Itthon és külföldön

A külföldi tanulmányok során összekötheted a kellemeset a hasznossal. A Comenius Egyetemen a legfontosabb európai egyetemi szövetségekben való tagságának és a külföldi egyetemekkel kötött számos partnerségi megállapodásnak köszönhetően lehetőséged van arra, hogy a világ közel 40 országába utazz. Például az USA-ba, Kanadába, Japánba, Brazíliába, Ausztráliába vagy Tajvanra.

Az Erasmus+ programon belül a Comenius Egyetem vezető szerepet tölt be Szlovákiában a kiküldött és fogadott hallgatók számában – a Comenius Egyetem több száz hallgatója élvezi évente az Erasmus program nyújtotta külföldi tanulás előnyeit. A program nagy előnye, hogy az alapképzés során többször is részt vehetsz benne. Ha PhD-képzésben is részt veszel, akkor összesen akár 36 hónapot is tölthetsz külföldön. Az Erasmus+ a friss diplomások számára legfeljebb 12 hónapos szakmai gyakorlatot is kínál.

 

Találd meg a hozzád hasonlókat

Csatlakozz a hozzád hasonló érdeklődésű, aktív diákok közösségéhez. Az egyesületekben hozzád hasonlókkal találkozhatsz és a saját erőfeszítéseid révén fejlődhetsz. Emellett számos sportolási lehetőséget kínálunk a diákoknak, több mint 20 idegen nyelven tanulhatnak, és több diákújságban, színházban, kórusban, zenei vagy tánccsoportban próbálhatják ki magukat, mint például a Gymnik amely már régóta Szlovákia egyik legjobb egyetemi folklóregyüttese.

 

Pezsgő diákélet

 

Híres, inspiráló személyiségek előadásai

A Comenius Egyetem rendszeresen fogad kivételes személyiségeket – neves tudósokat a világ minden tájáról, köztük Nobel-díjasokat, Pulitzer-díjas újságírókat, írókat, művészeket, valamint a külföldi, vezető pozíciót betöltő állami képviselőket.

 

Kollégiumok: minden egy fedél alatt

Nem a Pozsonyi kerületben élsz? Az első évben garantált a kollégiumi férőhely. A Comenius Egyetemnek számos diákszállója van Pozsonyban, Turócszentmártonban vagy Nyitrán. Olvasd el, mit kínálnak neked az új weldalon: https://rozkukajsa.uniba.sk/sluzby-uk/ubytovanie/. A legtöbb egyetemistával a pozsonyi Malomvölgy (Mlynska dolina) városrészben fogsz találkozni. A Mlyny UK egyetemi város több mint 5000 diáknak ad otthont.

A hallgatók minőségi szolgáltatás nyújtó étkezdékben és büfékben étkezhetnek. A kiváló kollégiumi étkezde egész évben egész napos étkeztetést kínál diákárakon. Található továbbá írószerbolt fénymásoló szolgáltatással, posta, fodrászat, mosoda, háziorvos, fogorvos, valamint pszichológiai tanácsadó központ vagy lelkészi központ is. A Cubicon bevásárlóközpont egy kőhajításnyira található. A legendás 39-es busszal kb. 10 perc alatt elérhető a városközpont és a tanulmányi karok.

 

Kíváncsi vagy, mennyi lesz a havi költséged Pozsonyban?

 

Egy szlovákiai egyetemi hallgató átlagos havi költsége 270 és 350 euró között van. Próbáld meg kiszámolni:

  • szállás a Comenius Egyetem kollégiumaiban kb. 98 €/hó (72 és 174 € között)
  • villamosbérlet: 18 €/hó
  • vonatjegy* 0 €

*kivéve az InterCity vonatok
 

Te melyik tanulmányi kart választod?

 

ORVOSTUDOMÁNYI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 2. 29.

 

JOGI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 6. 15.

 

BÖLCSÉSZTUDOMÁNYI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 2. 29.

 

TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 15.
Nyílt nap – 2024. 2. 9.

 

PEDAGÓGIAI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 31.

 

GYÓGYSZERÉSZETI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 2 29.

Nyílt nap – 2024. 2. 9.

 

TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 2. 29.

 

JESSENIUS ORVOSTUDOMÁNYI KAR (TURÓCSZENTMÁRTON)

Jelentkezési határidő – 2 024. 2. 29.

 

MATEMATIKA, FIZIKA ÉS INFORMATIKA KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 31.

Nyílt nap – 2024. 2. 7. (érettségizők), 2024. 6. 5. ( középiskolások számára, akik nem érettségizők)

 

CIRILL ÉS METÓD RÓMAI KATOLIKUS TEOLÓGIAI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 4. 30.

Nyílt nap – 2024. 4. 21. (a nyitrai Szent Gorazd Papi Szemináriumban)

 

EVANGÉLIKUS TEOLÓGIAI KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 31.

Nyílt napok hónapja – 2024 február

 

MENEDZSMENT KAR

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 31.

 

TÁRSADALOM- ÉS KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYOK KARA

Jelentkezési határidő – 2024. 3. 31.

Nyílt nap – 2024. 2. 20.

 

Közösségi háló

 

FB: Comenius.University

Instagram: Comenius.University

LinkedIn: school/comeniusuniversity

YouTube: UniverzitaKomenskehovBratislave

X: ComeniusUni

TikTok: comenius.university

Threads: https://www.threads.net/@comenius.university

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?