Nyílt napot tartottak a pozsonyi magyar tanszéken

A Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán idén nagy volt az érdeklődés a nyílt nappal kapcsolatban
Pozsony |

Múlt hétvégén nyílt napot tartottak a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán, amelynek keretén belül az érdeklődők a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéket is megtekinthették, illetve tájékozódhattak a tanulmányi lehetőségekről.

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi két évben a Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán nem lehetett helyszíni nyílt napot tartani, idén azonban az érdeklődők újra személyesen látogathatták meg az egyes tanszékeket, ahol találkozhattak az oktatókkal és a hallgatókkal, valamint feltehették a kérdéseiket a tanulmányokkal kapcsolatban.

A kétéves kihagyás után az érdeklődés most kifejezetten magas volt, és úgy tűnt, a magyar diákok közül is jó néhányan fontolgatják, hogy az anyanyelvükön folytatják a felsőfokú tanulmányaikat, hiszen a Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken is sokan gyűltek össze.

Misad Katalin, a tanszék vezetője részeletesen beszámolt arról, milyen szakokra jelentkezhetnek a diákok. A 2023/2024-es tanévben három olyan szak nyílik, ahol magyar nyelven zajlik az oktatás: a tolmács-fordító, a tanár és a kiadványszerkesztő szak.

„A kiadványszerkesztő szak esetében egyszakos képzésről beszélünk, amit azt jelenti, hogy minden kurzus magyar nyelven folyik. A tolmács-fordító és a tanár szakot pedig szakpárosításban lehet végezni, vagyis a magyar nyelvet valamilyen másik idegen nyelvvel lehet kombinálni”

– magyarázta a tanszékvezető, majd arról is beszélt, hogy a leendő hallgatóknak milyen elhelyezkedési lehetőségeik vannak az egyetem után.

Ezt követően Nagy Roland, a tanszék elsőéves doktorandusza, valamint Varga Dominika negyedéves angol–magyar tanár szakos hallgató számolt be a tapasztaltairól.

Az érdeklődők 2023. február 28-ig jelentkezhetnek a magyar tanszékre, a részletek elérhetőek az intézmény honlapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!