Élménydús diáknap a Selye gimiben

Selye Gimnázium diáknap

Idén november 16-án a diáknap keretében zajlott az elsősök avatási ceremóniája. Ezúttal a negyedikes szervezők az olimpiát választották a rendezvény tematikájául, és a négy elsős osztály töltötte meg a komáromi Selye János Gimnázium udvarát, kiegészülve a quinto és primo osztállyal.

Lelkes éljenzéssel és az osztályuk mottóinak fáradhatatlan kántálásával, a témához híven a rájuk osztott kontinensek színeibe öltözve és díszes, saját készítésű, álomszép zászlóikat lengetve vonultak fel, arcukon pedig megvillantak negyedikeseink elképesztően kreatív műalkotásai.

A harsány és dinamikus zsongás energikus éljenzéssel fűszerezve csak Andruskó igazgató úr drámai bejelentésének köszönhetően némult el teljesen. Az igazgató úr ugyanis megkérte a diákokat, hogy fáradjanak vissza az iskola épületébe, mivel a rendezvény idén elmarad. A véresen komoly hangzású közleményre az elsősök nagy része falfehér arccal meredt egymásra, zavart tekintetek cikáztak körbe, már-már majdnem csalódottan lógatták cifra zászlóikat, mikor egyszer csak vad, vijjogó szirénahang töltötte be a teret. Váratlanul megjelent a „rendőrség” és letartóztatta Andruskó igazgató urat. A diákok átvették az irányítást, a csapatok a negyedikesek kíséretében folytatva üdvrivalgásukat megindultak a sportcsarnok felé, megtöltve a Klapka teret, ahol Keszegh Béla polgármester köszöntötte a diákokat.

ujszo

A vad, életteli hangulat a sportcsarnokba érve csúcsosodott csak ki igazán, ahol kezdetét vette a programdús eseménycsokor. A vetélkedés pörgős kvízkérdésekkel indult, és szórakoztató feladatokkal folytatódott, többek között veszélyes akadálypályák abszolválásával, Google-fordítós zenefelismeréssel, beugróval és további pontszerzési lehetőségekkel, ugyanis a gimnazisták szinte kizárólag nyerni és versenyezni szeretnek. A programcsokor részeként mutatta be minden osztály az egyéni táncműsorát és a saját maguk által írt rapszövegüket. Természetesen más évfolyamok is aktivizálhatták magukat, bekapcsolódhattak például a sütivásárba, és finomabbnál finomabb ínyencségekkel kényeztethették a társaikat. Az elsősök figyelemfelkeltő és bravúros műsorai és a feladatokban való lélegzetelállító teljesítményük a negyedikes zsűritagok számára bizonyára nagy fejtörést okozott. Végül az első helyen az 1. A és a primo végzett, másodikon az V. N osztály, harmadikon az 1. D, negyediken az 1. B és az ötödiken az 1. C. Első helyezettjeink olimpiai díszítésű tortával és egy fénylő kupával gazdagodtak, de persze hangsúlyoznom kell, hogy tulajdonképpen mindenki nyertes, hisz a rendezvény fő célja a csapatépítés és az egymás közti összhang kialakítása volt.

A díjátadót követte a tanár–diák focimérkőzés, előtte megtekinthettünk egy negyedikes fiú által készített szórakoztató kis videót, melyben az „utca embereit” kérdezgette az olimpiáról. A videóban meglepetésünkre számos diák mellett mindenki kedvenc gondnoka, Laci bá’ is szerepet kapott. A videó után pedig hatalmas szurkolói táborrá alakult a diákokból álló nézőtér, és mindenki örömteli izgalommal követte a tanárok és diákok összecsapását. A szurkolás nehéz helyzet elé állított bennünket, hiszen nyilván negyedikes diáktársainkat illette volna részünkről minden buzdítás, na de ki merne nem szurkolni „véreskezű” tanárainknak, akik között ezúttal még a legsportosabb kollégiumi nevelő úr is felbukkant? Bárhogy is igyekeztek a tanárok, idén is a diákcsapat szerezte meg a győzelmet: 5:4-re arattak diadalt tanáraink felett.

Minden negyedikes szervezőnek, jelen lévő, illetve bekapcsolódó tanárnak, a sütik készítőinek, az aktívan készülő első évfolyamnak és persze az iskola igazgatóságának szeretnék köszönetet mondani mindannyiunk nevében, amiért lehetővé tették elsőseink számára ezt a meghatározó eseményt, amely nemcsak őket, hanem az általuk szórakoztatott iskola diákságát is egy újabb élménnyel tette gazdagabbá! Az új osztályok immár egy remek kollektíva teljes értékű tagjaivá váltak.

Csehy Flóra II.C

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?