Az év milliárdos ötlete

E.F.F.S. kft Az év milliárdos ötlete

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai egy exkluzív vállalkozói versenyen vehettek részt, melynek célja az volt, hogy bemutassanak egy olyan vállalkozást, amely eddig nem létező vagy már meglévő, ám újragondolt termékre vagy szolgáltatásra összpontosít. Az egész délelőttöt betöltő esemény elnevezése Az év milliárdos ötlete volt.

A különleges kihívás lebonyolításában kulcsfontosságú volt, hogy a versenyzőknek a környezettudatosság elvei szerint, a lehető leginkább „zöld” szemlélettel kellett gondolkodniuk és felkészülniük.

A végleges eredményt az előző napokban írt teszt eredményei is befolyásolták. A diákoknak a közgazdaságtan, a vállalkozási alapismeretek és a környezetvédelem témaköreihez kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk.

Az iskola igazgatósága mellett meghívott szakemberek – Horváth Erika üzleti mentor, Rosíková Žaneta, az Avon Sales Leader, Rajkovics Péter, a Dunaszerdahelyi Városi Televízió igazgatója és Tóth László, a Dunamenti Tájvédelmi Társulat alapítótagja – alkották a zsűrit, s éberen figyelték a nyolc csapat leleményes bemutatkozását és kreatív prezentációit.

A versenyzőknek nemcsak meggyőzően kellett érvelniük céljuk megvalósíthatósága mellett, hanem figyelniük kellett a kommunikációra, a testbeszédre, a prezentáció színvonalára és az egyedülálló alkotások piacképességére is. Az igényes bemutatkozások után a zsűri értékelte a csapatokat és az egyes versenyzőket. A nehéz döntés után megszületett az eredmény.

Az 1. helyen az E.F.S.S. KFT, a sportmenedzser szakon tanuló elsős diáklányok csapata végzett, melynek tagjai az EcoPent mint környezetbarát írószert mutatták be.

A 2. helyet a regionális idegenforgalmi menedzser szakos másodéves diákokból álló PAWFÉ csapat szerezte meg. Ők egy olyan kávézókoncepciót mutattak be, amely gazdit kereső cicák társaságát is kínálja a vendégeknek. A 3. helyen két csapat végzett: a Csallóközi íz Rt. – az agrárvállalkozás–farmergazdálkodás szakos harmadikos diákok a csallóközi talajvizet kívánják újrahasznosítani; a Farm Café megálmodói, az idegenforgalmi szakos harmadikos lányok pedig egy olyan természetközpontú kávézóval remekeltek, ahol növényalapú csodaszerekkel is kényeztetheti magát a látogató, emellett házi kedvencét is vendégül látják.

Egyéni kategóriában az 1. helyet Kürthy Réka szerezte meg, és így a fődíjjal, egy Xiaomi Redmi A1 mobiltelefonnal is gazdagabb lett. A 2. helyet s vele egy Sencor minihangszórót Kelemen László, míg a 3. helyet és az ezzel járó MAXELL USB kulcsot Kulacs Nándor Levente nyerte el. A verseny különdíját, melyet Tóth László ajánlott fel, Földes Noémi vihette haza.

Az egész délelőtt tartó rendezvényen a versenyzők sajátos outfitben jelentek meg, így mutatták be érdekes kreációikat. Látható volt egyebek mellett egy újrahasznosított alapanyagokból készült applikáció, modellek mutatták be a környezetbarát ruhadarabokat, s még egy fekete macska is jelen volt. A résztvevők és a zsűritagok kóstolhattak igazi csallóközi vizet, különleges kávét, és kipróbálhatták a saját készítésű kozmetikai termékeket is.

A szervezők célja teljesült, újfent kiderült, hogy az iskola diákjaiban megvan a tehetség, a cselekvő- és fejlődőképesség, és mindenekelőtt a lendület, a lelkesedés, hogy olyan világot teremtsünk, amelyben boldogan vállalkozhatunk és élhetünk. (-hzs-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?