Nyitra megyében megalakult a Szövetség képviselőcsoportja

Hétfőn zajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 33. képviselő-testületi ülése, amelyen megalakult a Szövetség Nyitra Megyei Képviselőcsoportja. Az MKP eddigi megyei frakciójához képest az új képviselőcsoport létszáma eggyel megnő, hiszen a Híd színeiben, a Komáromi járásban megválasztott képviselő, Jobbágy József átlépett a Szövetség megyei képviselőcsoportjába. Ezáltal képviselőcsoportunk a megyei képviselő-testület legnagyobb frakciója lett, legalábbis a taglétszám tekintetében.
Pártsajtó

2021. október 19. 07:38

b
Kép: Szövetség

Mivel időközben a megyei hivatal visszavonta javaslatát a komáromi kórház egykori nővérszállója tönkrement épületének értékesítésére a komáromi kórház javára, a megye alelnökével, Kéry Mariánnal együtt kidolgoztuk az értékesítés anyagát és a határozati javaslatot. Majd jóváhagyásra benyújtottuk azt a megyei tanács és a megyei képviselő-testület elé. A hétfői testületi ülésen a megyei önkormányzat jóváhagyta javaslatunkat, ezzel a megye az eredeti elképzelések alapjűn értékesíti az egykori nővérszálló lelakott épületét a komáromi kórház fenntartójának. Közérdekben, hiszen a kórház fenntartója csakis nővér- és orvosszálló céljából újíthatja fel a lelakott épületet, más célból nem hasznosíthatja. Eleget tettünk ezzel a kórház kérésének, amellyel az ingatlan megvásárlását indokolta. Eszerint egyre növekszik a kórházba jelentkező és érkező, részben fiatal orvosok és nővérek száma, akik számára vonzó lehet a korszerű startlakás. Egyúttal eleget tettünk a Komáromi járás polgármesterei kérésének, akik levélben fordultak a megyei önkormányzathoz, hogy értékesítse a lelakott, elhasználódott épületet a komáromi kórház javára, korszerű nővér- és orvosszálló létesítése céljából.

Mivel az utóbbi hónapokban a képviselő-testületi szinten jóváhagyott beruházások - amelyek a megye déli járásaiban valósulnának meg – kivitelezőinek közbeszerzése máig sem vette kezdetét, harmadik ízben kellett a megyei frakciónk nevében interpellálnom a megyei hivatal igazgatóját, mi okból késik a hivatali munka és javasoltam, hogy a közbeszerzések mihamarabb vegyék kezdetüket. Hiszen az alapos késések a komáromi, a párkányi és a lévai választási körzetekben megvalósuló beruházásokat érintik. A megyei hivatal igazgatója elkötelezte magát, hogy a hét végéig a közbeszerzések meghirdetése megvalósul.

A vidéki rendelőkben történő egészségügyi ellátás fellendítését célzó megyei támogatási séma alapján a megyei testület eldöntötte, hogy 40 ezer eurós megyei támogatásban részesíti az a fogorvosi rendelőintézetet, amely Nagycétényben és Kiscétényben fogja a pácineseket ellátni.

A megyei testület eldöntötte, hogy megpályázza a Nyitra és Érsekújvár között, a Nyitra partján húzódó kerékpárút építését, Nyitracsehi térségében, 300 ezer euró összegben. Egyúttal megítélte a beruházás önrészét 15 ezer euró összegben, amelyet a megyei költségvetés fedez.

A megyei képviselő-testület jóváhagyta Nyitra megye társulását a Nyitra Megyei Futball-akadémiába. Az egykori válogatott labdarúgó, Lubomír Moravčík képviselőtársunk fémjelezte fociakadémia Nyitra megye 7 járási székhelyén és Párkányban jönne létre, 2022. júliusától. Tevékenységének forrásait megosztva biztosítanák az alapítók, úm. Nyitra megye, a Szlovák Labdarúgószövetség, valamint az érintett városok. A projekt célja a diák- és ifjúsági korú labdarúgócsapatok felkarolása az érintett városokban. Az U11, U13, U15, U17, U19 korosztályos focicsapatok edzőinek munkáját segítené, félprofesszionális szintre emelve. Egyúttal a tehetségek felkutatásával is foglalkozniuk kellene. Mivel Komárom klubja, a KFC jelezte, hogy más ifjúsági programban érdekelt, emiatt nem él a lehetőséggel, a projekt Nyitra megye déli városai közül Érsekjvárban, Léván, Vágsellyén és Párkányban valósulhat meg.


 

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, a Szövetség frakcióvezetője

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Hókásásak a belvárosi utak Pozsonyban

Hókásásak a belvárosi utak Pozsonyban

koronavírus

Koronavírus – Több mint nyolcezerrel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, 84-en elhunytak

Nem okozott jelentősebb fennakadásokat a reggeli havazás Pozsonyban

Tömegközlekedés – Nem okozott jelentősebb késéseket a reggeli havazás Pozsonyban

termálfürdő

Termálfürdő fejlesztés – az állami főépítész közbelépett

GA-tesztelés

Tovább romlott a járványhelyzet a Galántai járásban

slovan

EKL: győzelemmel is kieshet a Slovan

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.