Emberre támadt egy medve Erdélyben

medve k

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében vasárnap, a férfi a fején és végtagjain sérült meg – írta a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem (ISU) közlése alapján a News.ro.

Az ISU közlése szerint a támadás Monorfalva (Monor) legelőjén történt. Az első információk szerint a férfi eszméleténél van és együttműködő, hozzátartozói segítségével szállítják addig a pontig, ahol a helyszínre kiérkező rohammentősök (SMURD) átvehetik. 

Az ISU arra is figyelmeztetett, hogy az elmúlt időszakban a Beszterce melletti erdőben is medvét láttak, óvatosságra intve a város lakóit, akik rendszeresen kijárnak oda kocogni, sétálni, biciklizni. 

Az észak-erdélyi megyében az elmúlt időszakban több medvetámadás is történt, ahol ember volt az áldozat. 

Romániában az elmúlt hónapokban több hasonló medvetámadás is volt, szeptemberben Brassó és Máramaros megyében, előtte a Hargita megyei Csatószegen két alkalommal is emberre támadt egy nagyvad, míg végül sikerült kilőni. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?