Mézzel az egészségért

méz

Ahogy beköszönt az ősz, a hírek is arról informálnak, hogy egyre több a vírusos és bakteriális megbetegedés. Ilyenkor a legtöbb ember elkezdi az immunrendszerét valamilyen formában támogatni. Van, aki a gyógyszertárakban, drogériákban elérhető vitaminokat és étrend-kiegészítőket választja, de sokan a teljesen naturális készítményeket preferálják. Ilyen például a méz és annak különféle típusai.

természetízei.hu vitamézes fajta mézei között 14 féle típus is elérhető az akáctól a selyemfüvön át a pitypangmézig. A webáruházban akár betegségek szerint is tudunk szűrni a különféle készítmények között, de mai cikkünkben mi is bemutatunk néhány közkedvelt mézfajtát. Kezdjük az elején!

 

Mi jelent az, hogy fajta méz?

A fajta méz egy olyan mézkategória, ahol a nektár jelentős részének a forrás szerinti növényből kell származnia. Ez azt jelenti, hogy olyan helyeken dolgoznak a méhek, ahol nagy mennyiségben megtalálhatók a fajta szerinti, virágzó növények.

 

Az örök klasszikus és az alaptípus

A mézek klasszikusának is tekinthető a vegyes virágméz, ami az erdők-mezők különféle virágainak és a méheknek köszönhető. Mellette szól, hogy kedvező az ára és sokrétű a felhasználása, hiszen nagyon finom és egészséges. Teázáshoz, kávézáshoz elengedhetetlen, de sütéshez is sokan választják. 

Hogy miért teszik le sokan a voksukat az akácméz mellett? Azért, mert édesebb, mint a többi, és nem is annyira savas. A gyümölcscukor-tartalma magas, ennek köszönhetően kevésbé gyorsan kristályosodik. Alapméznek tekinthető és rendkívül népszerű érthető okokból.

 

Afrodiziákumtól az igazi hungarikumig

Aromás az íze és az illata is a gesztenyeméznek. Vadhúsokhoz ajánlják leginkább, de afrodiziákumként is közismert. Jó hatással van a szív- és érrendszerre és vérhígító szerként is alkalmazzák. A selyemfűméz pedig a selyemkóró nektárjából készül, és egy igazán minőségi magyar termék. Zamata, illata összetéveszthetetlen, méltán kedvelik sokan.

 

Gyomorbántalmak és megfázásos panaszok esetén

A repceméz lúgosabb, mint egyéb társai, így gyomorsavtúltengés, gyomorbántalmak, reflux esetén nagyon hatásos. De magas a vastartalma is, ezért vérszegények is előszeretettel alkalmazzák. Krémes, gyorsan kristályosodó, kellemes ízű mézről van szó. Édes és aromás ízvilága van a hársméznek, ami kifejezetten ajánlott nátha, láz, köhögés, illetve hörghurut esetén is.

 

Méregtelenítésre kiváló

A különleges ízvilágú pitypangméz méregtelenítésre tökéletes. Amellett, hogy védi a májat, segíti az emésztést és a gyomor megfelelő működését.

Ha igazán természetes gyógykészítményre vágyunk, akkor a méz tökéletes választás. Mivel gazdag ásványi anyagokban és flavonoidokban is, rendkívül jó hatással van az egészségünkre. Nézzünk körül például a természetízei.hu vitamézes fajta mézei között, garantáltan megtaláljuk, amit keresünk!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?