Ján Krošlák kilépett az OĽaNO parlamenti klubjából

Ján Krošlák
Pozsony |

Ján Krošlák már nem tagja az OĽaNO parlamenti klubjának. Szerdán kérte tagsága megszüntetését – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Peter Dojčan, az OĽaNO médiacsapatának tagja. Krošlák kifejtette, azért távozik, mert régóta nem ért egyet Igor Matovič, az OĽaNO elnökének módszereivel és stílusával.

„Ján Krošlákkal megállapodtunk abban, hogy kilép az OĽaNO parlamenti klubjából. További munkájához sok sikert kívánunk” – mondta Michal Šipoš, az OĽaNO képviselői klubjának elnöke.

Krošlák már régóta nem látta a jövőjét az OĽaNO mozgalomban. Már márciusban bírálta Matovičot, amikor az még a miniszterelnöki székben ült. Krošlák akkor azt mondta, Matovičnak le kellene mondania. Nem tetszettek neki a kormányfő meggondolatlan kijelentései, agresszív harcmodora és az, hogy sértegette az embereket. Azóta távozott a miniszterelnöki posztról, de Krošlák szerint az OĽaNO Matovičról szól. „Azt láttam a klubunkban, hogy Matovič még mindig istenként élvezi a képviselők többségének támogatását” – mondta.

A képviselő kijelentette, hogy támogatja a koalíciót, és egyelőre független képviselőként dolgozik tovább. Szeretne továbbra is politizálni és nem zárja ki, hogy csatlakozik a Sme rodina- vagy az SaS-klubhoz, de azt sem, hogy néhány hónapon belül egy parlamenten kívüli párt vagy egy új politikai szubjektum tagja lesz. Elmondása szerint nem volt az OĽaNO tagja, és nem is ajánlották fel neki, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz.

Krošlák hozzátette, hogy már korábban távozott volna a klubból, de a doppingolással kapcsolatos törvénymódosításon dolgozott. Mivel ez megvalósult, úgy döntött, kilép.

Az OĽaNO klubjának eredetileg 53 tagja volt, jelenleg 51 van. Nyáron kizárták Martin Čepček képviselőt, aki független parlamenti képviselőként dolgozik tovább.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?