Forma-1 – A Mercedes elkerülné a versenyzői közötti rivalizálást a következő idényben

Lewis Hamilton

Toto Wolff szerint a Forma-1-es világbajnoki címvédő Mercedes istálló mindent megtesz majd annak érdekében, hogy elkerülje a csapaton belüli rivalizálást Lewis Hamilton és George Russell között.

Russell a következő idényben veszi át a finn Valtteri Bottas helyét, és a Williamstől érkező 23 éves brit versenyző habitusából kiindulva vélhetően kiélezett lesz a küzdelem közte és hétszeres világbajnok honfitársa között. Russell – aki 2017 óta tagja a Mercedes tehetséggondozó akadémiájának – eddig egyik versenysorozatban sem talált legyőzőre csapaton belül.

„Bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, a Mercedesnek pedig az a feladata, hogy a lehető legjobban beépítse a csapatba” – jelentette ki Toto Wolff, majd hozzátette: „Rendkívül nagy nyomás van rajta, mert olyan csapattárs mellé kerül, akinek elképesztő eredményei vannak, ezért nagy lesz a jelentősége annak, hogy hogyan terelgetjük őt”.

A csapatfőnök úgy gondolja, Hamilton képes lesz megtartani dominanciáját, de Russell így is remekelhet.

Hamilton eddig szintén rendkívül hatékony volt csapattársaival szemben. A most is címvédő brit versenyzőt csak Nico Rosberg tudta felülmúlni a 2016-os szezonban, amikor megszerezte előle a világbajnoki címet, igaz, a német pilóta a diadala után vissza is vonult.

Hamilton ebben a szezonban olyan kemény csatát vív a Red Bull csapat holland versenyzőjével, Max Verstappennel, amelyhez hasonlóra évek óta nem volt példa a Forma-1-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?