GALÉRIA: Újra győztes úton a DAC, Schäferék magabiztos sikert arattak a Pohronie otthonában

01

Magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott a DAC labdarúgócsapata a garamszentkeresztiek otthonában a Fortuna Liga 6. fordulójának mérkőzésén. A sárga-kékek ráadásul az aktuális szezon során először zártak kapott gól nélkül bajnokit.

Érdekes

FK Pohronie–DAC 0:3 (0:2)

Góllövők: Schäfer (15.), Dimun (39.), Sharani (81.)

Sárga lap: Pajer, Blahút, Paluszek, Geri, Špiriak, ill. Dimun, Davis

Játékvezető: Ziemba.

POHRONIE: Hrdlička–Mazan, Paluszek, Cmovs, Záhumenský– Scislak, Blahút, Pajer (78. Adamec), Malle /89. Špiriak)–Badolo (60. Adler), Lačný

DAC: Jedlička–Blackman, Brunetti, Beszkorovajnij, Davis–Schäfer, Dimun (78. Nebyla)–Ciganiks, Fábry (60. Njie)–Divkovic (90. Rymarenko), Nicolaescu (60. Sharani).

Lassú tempóban és helyzetek nélkül kezdődött a mérkőzés, egyik csapat sem tudott még csak kisebb helyzetet sem kialakítani. A 12. percben aztán Ciganiks ügyes csellel lerázta magáról védőjét, lövését Hrdlička védte, és a Pohronie hálóőrének a kipattanónál, Fábry lövésénél is résen kellett lennie.

A 15. percben előnybe került a DAC, Davis pontrúgása és Divkovic csúsztatása után Schäfert találta meg a labda, aki közelről a hálóba lőtt – 0:1. 

A 23. percben egy Ciganiks–Nicolaescu akció végén Fábry került ígéretes helyzetbe, de nagyon pontatlanul célzott. A dunaszerdahelyi csapat játéka rendezettebbé vált a szerzett gól után, a hazaiak nem tudták veszélyeztetni Jedlička kapuját. A 34. percben Nicolaescu a múlt heti mérkőzéshez hasonlóan ismét óriási kapufát lőtt, a túloldalon egy perccel később a hazaiak végre felépítettek egy támadást, de a befejezésnél már pontatlanok voltak. 

A 39. percben az elmúlt hetekhez képest szokatlanul nagy kedvvel játszó Divkovic is veszélyeztett dunaszerdahelyi részről, de lövésébe beleálltak. Az azt követő szögletnél borzasztóan mozdult ki a hazaiak kapusa, Hrdlička, Dimun pedig köszönte szépen, a hálóba bólintotta a labdát – 0:2. Szünet előtt még Divkovic növelhette volna három gólosra a DAC előnyét, de pontatlan volt.

Galéria

Az erőtlen hazaiak szünet után szinte azonnal gólhelyzetbe kerültek, de Lačný lövésénél Jedlička jól zárta a szöget. Két perccel később Schäfer András is bemutatott egy szép egyéni akciót. A második félidőben élvezetesebbé vált a játék, nem csak a DAC alakított ki helyzeteket, de a hazaiak is kicsit összekapták magukat.

A 63. percben Schäfer egy újabb egyéni akció végén a földön maradt, ápolni is kellett, de folytatni tudta a játékot, aminek valószínűleg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is nagyon örült. A lüktető játék a 60. perc után is kitartott . A 75. percben Lačný hozta gólhelyzetbe Mallét, aki mellé gurított, de ha pontosan céloz, sem ért volna a gól, mivel a VAR megerősítette, hogy Lačný lesen volt. 

A mérkőzés végéhez közeledve a játékosok (elsősorban a hazaiak) egyre gyakrabban foglalkoztak a játékvezető ítéleteivel, mint a focival. A 81. percben Schäfer nagyszerű labdaszerzése és indítása után Sharani lendült meg, aki nem hibázott Hrdličkával szemben – 0:3, eldőlt a mérkőzés.

A DAC második győzelmét aratta az idei szezonban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?