Jövő héttől II. fociliga a tévében

focilabda

Szezonrajt előtti találkozót tartottak a Szlovák Labdarúgó-szövetség és a II. ligás klubok képviselői.
 

„Minden fordulóból két mérkőzést a TV JOJ, négyet a huste.tv, kettőt pedig a futbalnet.tv fog közvetíteni – árulta el a gyűlésen Ján Kováčik, a szövetség elnöke. – Mindegyik klub 10 ezer eurós összeget kap a közvetítési jogokért. A tévés meccsekhez a csapatoknak hatkamerás közvetítést kell biztosítaniuk, a VAR használatához pedig kilenc kamerára lesz szükség. A szövetség 200 ezer eurót oszt szét a csapatok között, amivel a működésüket támogatja.ˮ

A II. liga mezőnyét az új szezonban 16 csapat (Banská Bystrica, Skalica, Podbrezová, FC Košice, Šamorín, Púchov, Komárno, Petržalka, Trebišov, Žilina B, Dubnica, Bardejov, Slovan B, Humenné, Rohožník, Námestovo – utóbbi három újonc) alkotja.

A Fortuna Ligából kiesett nyitraiak nem kaptak licencet a II. ligás szerepléshez, így csak a III. ligában folytathatják.

Mivel a nyugat-szlovákiai III. ligát megnyerő Myjava nem jelentkezett be a másodosztályba, és mivel a tavalyi 15 helyett újra 16 csapat vesz részt a bajnokságban, így a tavaly kieső helyen végzett bártfaiak és a pozsonyi Slovan tartalékcsapata is megtarthatta helyét a mezőnyben. Ez azt jelenti, hogy a II. ligától csak a tavaly sereghajtó poprádiak, valamint az élvonalba jutott liptószentmiklósiak búcsúztak el.

A találkozón arról is szó esett, hogy a kassaiak hamarosan beköltözhetnek az új stadionjukba, valamint a besztercebányaiak is hazatérhetnek a felújítási munkálatok után, míg a komáromi KFC az új stadion építése alatt Ógyallára költözhet. 
(futbalsfz.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?