Pelé gratulált Messinek, aki beérte rekordját az egy klubnál belőtt gólok számában

Pelé

Gratulált Lionel Messinek az egykori legendás brazil labdarúgó, Pelé, miután az argentin klasszis szombaton beérte rekordját az egy klubnál belőtt gólok számában.

Messi a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Valencia ellen szerzett fejes góllal érte el 643. gólját a Barcelona színeiben.

"Amikor a szíved túlcsordul a szeretettől, nehéz új útra lépni" - írta Pelé egy Instagram-bejegyzésében. "Hozzád hasonlóan tudom, milyen érzés ugyanazt a mezt viselni minden nap. Ahogy te, én is tudom, hogy nincs jobb, mint az a hely, ahol otthon érezzük magunkat."

"Gratulálok a történelmi rekordodhoz, Lionel. De mindenekelőtt gratulálok a csodálatos barcelonai karrieredhez. A mienkhez hasonló történetek, amikor ilyen hosszan kötődik valaki ugyanahhoz a klubhoz, sajnos egyre ritkábbak lesznek a futballban. Nagyon csodállak."

Kommentárjával Pelé kétségkívül Messinek a Barcelonánál kialakult bizonytalan helyzetére célzott.

Míg Messi 748 meccs alatt érte el a bravúrt, Pelének csak 665 játékra volt szüksége 643 gól eléréséhez.

Pelé az egyedüli játékos, aki háromszor nyert világkupa-mérkőzést, és egyúttal a Guinness-rekordok könyve szerint ő érte el karrierje során a világon legtöbb, 1283 gólt, a barátságos mérkőzésekkel együtt.

A 80 éves Pelé 1956 és 1974 között a Santos csapatában játszott, majd karrierjét a New York Cosmosnál fejezte be. Ő a brazil nemzeti válogatott eddigi legeredményesebb gólszerzője, 1957 és 1971 között 92 nemzetközi meccsen elért 77 góllal.

A 33 éves Messi 71 alkalommal talált be az argentin válogatottban játszott 142 mérkőzésén, és ezzel ő is hazája legeredményesebb gólszerzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?