Újra gyűjti a régi telefonokat Orange

Orange

Sokunknak van otthon, a fiók mélyén egy régen használt, már el is felejtett mobiltelefonja, amelyet már évek óta nem is használunk. Ezek a szükségtelen készülékek nem a fiókokba, de még csak nem is a szemeteskosárba valók. A gyűjtésnek köszönhetően ezek a készülékek új életet nyerhetnek, és ezzel egyidejűleg támogatják a civil szervezeteket is. Az Orange idén is meghatározta a felelős vállalkozásuk prioritásait.

Ha összekapcsoljuk a digitális technológiát és a környezetvédelmet, akkor a legtöbb ügyfelünknek a mobiltelefongyártás jut az eszébe. Környezetünkre nagy hatással van a gyártási folyamat, valamint a hálózathasználat során keletkezett energiafogyasztás is. Az Orange már hosszú ideje foglalkozik az újrahasznosítással, ezért idén is folytatja a régi telefonok gyűjtését. Minden egyes régi telefon számos olyan anyagot tartalmaz, amit a későbbiek során újra fel lehet használni, ilyen az réz, az arany, az ezüst, az alumínium vagy a lítium, amelyeket már nem a természetből kell nyerni, ha új készülékeket állítanak elő a gyártó. A mobilszolgáltató ezzel az akcióval nemcsak a saját ügyfeleit, de a többi embert is megtanítja arra, hogyan használják az okostelefonokat, hogy azok a lehető legkevesebb energiát fogyasszák, ezzel növelve a készülék élettartamát.

A régi mobiltelefonok gyűjtését új tájékoztató kampány támogatja

A régi, használatlan telefonokat most újra gyűjti az Orange, a mostani forduló január 31-ig tart. Vagyis, ha van ilyen készüléke otthon, akkor azt leadhatja valamelyik Orange márkaboltban – természetesen a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedések betartása mellett. A szoláltató ezeket környezetkímélő technológiával újrahasznosítja, ezzel pedig egy jó ügyet is támogat. Minden egyes leadott telefon után az Orange 50 centet ad egy civil szervezetnek, amely ebben a körben a Centrum enviromentálnych aktivít (CEA) – környezettudatos aktivitások központja. A civil szervezet tevékenysége elősegíti és támogatja fenntartható életmódot, annak elterjedését, valamint növeli a lakosság környezettudatosságát, különös tekintettel a tanulókra és a hallgatókra.

A környezetvédelem iránti elkötelezettségének részeként az Orange kampányt indított, hogy felhívja a lakosság figyelmét az akcióra, hogy mind többen adják le régi készüléküket az Orange boltjaiba. Ennek köszönhetően annak alkotóelemei új életet kapnak, az ügyfél pedig hozzájárul egy zöldebb bolygó kialakításához. „Az Orange-nál úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb kihívás az a környezeti hatások mérséklése, amelyekkel nemcsak mi üzletágunkban szembesülünk, egyben másokat arra ösztönözzünk, hogy mindennapi tegyék mindennapi életük részévé a környezettudatos életmódot” – mondta Martin Hromkovič, az Orange Slovakia B2C marketing és branding igazgatója. Olvassa el hasznos tanácsainkat, amely elmondja, hogy tudunk környezettudatosan élni a mindennapjainkban.

Az Orange csoport kötelezettségvállalása a felelős üzleti tevékenység területén

A klímaváltozás hatásai világszerte érezhetők, Európában is. A nagy mennyiségű szén-dioxid-kibocsátás, a globális felmelegedés szélsőséges időjárási ingadozásokhoz vezet, így rendszeresek lehetnek az árvizek, az aszályok, a magas hőmérsékletek, a földcsuszamlások és hasonlók természeti katasztrófák. Az Orange csoport is egy vállalással jelezte, fontos számára a környezetvédelem, ezért azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2040-ig elérje a karbonsemlegességet, ezt a Engage 2025 elnevezésű stratégiai terv tartalmazza. Ez alapján a 2025-ig a széndioxid-kibocsájtás 30 százalékkal csökken (2015-ös évhez viszonyítva), a felhasznált energia 50 százaléka megújuló lesz, és az eladott készülékek 30 százalékát begyűjtik és újrahasznosítják. Bővebb információt itt olvashatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?