Slovnaft Cup: hengereltek Óváron a II. ligás kassaiak

ovar
Óvár |

Az Ipoly folyó völgyében fekvő településnek mindössze 292 lakosa van, ám a közép-szlovákiai V. liga D csoportjában szereplő csapat Slovnaft Cup-mérkőzésére több mint hétszázan voltak kíváncsiak.

Nem túlzás, a környék focikedvelőinek nagy családja egész héten lázban égett a II. ligás kassai FC vendégjátéka miatt. A keletiek könnyed, időnként tetszetős játékkal 6:0 arányban győzték le vendéglátójukat.

Az óváriaknál a közelmúltban több neves játékos is megfordult, a harmincháromszoros magyar válogatott Pintér Attila nem kevesebb, mint három idényt húzott le náluk. Hosszú ideig foci nélkül maradt a falu, míg tizenkét évvel ezelőtt Kanyó József orvos koordinálásának köszönhetően újjáéledt a község labdarúgása. A mostani eseményt Pozsonytól Kassáig megtisztelték jelenlétükkel a hajdani sztárok és érdekesebbnél érdekesebb történetek sorát idézték fel egymás között.

Magabiztos kassaiak

Rögtön a meccs elején a vendégek kapujukhoz szorították az ellenfelüket és a hazai hálóőrnek, Pohánka Adriánnak már a negyedik percben erős lövést kellett hárítania. Az ellentámadásnál Peter Drozd a gólzsák Fehér Tibort kereste a kapu előtt, ám a védők állták a sarat. A kassaiak felgyorsították az iramot, és röpke tizenhat perc leforgása alatt Robinson Rendonnak, Boris Gállnak és Patrik Košudának köszönhetően négygólos előnyre tettek szert. A vendégek tovább növelhették volna előnyüket, ám a fiatal és tehetséges Pohánka jól teljesített. A második játékrészben a csereként beállt Nikola Risztovszki és Oleg Visnyevszkij is betalált, aztán szemmel láthatóan leült a játék és egyik kapu sem forgott veszélyben.

Szívvel-lélekkel

A 33 éves Régi Tamásnak a veresé ellenére is pozitívan nyilatkozott a mérkőzésről.. „Minden játékosnak óriási erőt adhat, ha ilyen nagy tudású labdarúgókból álló csapat ellen léphet pályára. Élvezet volt hallgatni a nézők visszajelzését is. Nem feltett kezekkel mentünk ki az öltözőből, de természetesen nem törhettünk győzelmi célokra. Ennek ellenére szívvel-lélekkel küzdöttünkˮ – mondta lapunknak az óvári labdarúgó. 

„Már a III. ligás losonciak kiverése is hatalmas fegyverténynek bizonyult. Ennek az összecsapásnak kimondottan ünnepi jellege volt, és az ellenfél gálafocit mutatott be. Nekünk a bajnoki megmérettetések során kell helyt állni. A 2018/2019-es idény végén négypontos előnnyel a táblázat élén végeztünk, viszont megfelelő anyagi háttér hiányában nem vállaltuk a IV. ligában való szereplést” – állapította meg Kanyó József óvári klubelnök. 

A vendégek edzője, Marek Fabuľa mértéktartóan véleményezte a történteket. „Örömmel tölt el, hogy a csereként beállt két játékosunk is góllal járult hozzá a győzelemhez. Patrik Košudának mindeddig nem sikerült gólt szereznie, most viszont három alkalommal is betalált a kapuba. A sportszerű találkozó kitűnő felkészülési alkalomnak bizonyult a tőketerebesiek elleni bajnokira” – jegyezte meg a tréner.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?