Az állítólagos Sátor-banda-tagok elutasították a vádalkut

D. Ferenc

Többrendbeli emberölés, csalás, kábítószerrel összefüggő bűncselekmény, valamint a Sátor-bandában való tagság a vád D. Ferenc, Alsóhatár polgármestere és fia, ifj. D. Ferenc, valamint A. László és Sz. Roland ellen. A vád szerint, amelyet a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze olvasott fel, az áldozatokat rendőri álruhában fogták el, majd megfojtották őket. A vádlottak továbbra is ártatlannak vallják magukat, és elutasították a vádalkut.

D. Ferencet, Alsóhatár polgármesterét három gyilkosság megrendelésével vádolják, melyek közül az egyik az előkészítés fázisában tartott. A vád szerint gyilkosságokat a strómanok elhallgattatása céljából rendelhette meg. A gyilkosság végrehajtása során az áldozataikat egy rendőri ellenőrzés ürügyén állítottak meg. Rendőri álruhában vitték őket egy volt csárdába, amely a csoport egy másik tagjának a tulajdonában volt. Az áldozatokat bilincsbe verték, néhány óráig őrizték, majd egy kiásott sírhoz vitték, ahol megfojtották őket. A gyilkosság végrehajtói a gyilkosságért 3 millió koronát kaphattak akkoriban. Az egyik gyilkosság még 2003 és 2004 között történhetett.

A polgármestert ezenkívül bűnszövetkezet létrehozásával, irányításával és a Sátor-banda támogatásával vádolják. A bűnszövetkezet gazdasági vagyon elleni és erőszakos bűncselekményeket követett el, főleg gyilkosságokat az egykori konkurens Pápay-banda ellen.

Idősebb D. Ferencet továbbá a fiával, ifj. D. Ferenccel együtt különösen súlyos csalás bűntettével is vádolják. Ifj. D. Ferencet az apjával együtt három gyilkosság megrendelésével vádolják.  

Rajtuk kívül még Sz. Roland és A. László áll a vádlottak padján a Specializált Büntetőbíróság előtt. Sz. Rolandhoz kötik az egyik gyilkosságot, amelyet állítólag id. D. Ferenc rendelt meg. A vád szerint ő volt a gyilkosság végrehajtója. További nyolc tett végrehajtásában ő nem érintett. Ezért a védőügyvédje az eset különálló tárgyalását kérelmezte. A. Lászlót az ügyész több gyilkosság végrehajtásával vádolja, illetve azzal, hogy metamfetamint találtak nála.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?