A tanúvallomások felolvasásával folytatódik a Kuciak-gyilkosság tárgyalása

Marián Kočner
Bazin |

A tanúvallomások felolvasásával folytatódik a Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos főtárgyalás a Speciális Büntetőbíróságon. (ŠTS). A vádlottak közül csak Marián Kočner, a gyilkosság állítólagos megrendelő van jelen Bazinban, Szabó Tamás és Alena Zsuzsová kérte, hogy távollétében tárgyaljon a bíróság.

Csütörtök reggel a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze felolvasta a Martin Rudohradský autóműszaki szakértő kihallgatásán készült jegyzőkönyvet. A tanú a térfigyelő kamera felvételei alapján azonosította az újságíró és menyasszonya meggyilkolásakor használt autót.

Kočner ügyének tárgyalása azután folytatódik, hogy a múlt héten megszületett a második ítélet a gyilkossági ügyben. Andruskó Zoltánt 15 év börtönbüntetésre ítélték jogerősen, majd nem jogerősen Miroslav Marčeket ügyében is ítéletet hozott a bíróság. Marček bevallotta, hogy ő lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát, és 2016 végén Peter Molnár vállalkozót is. A szenátus 23 év börtönbüntetést szabott ki rá a gyilkosságokért, az ítélet ellen Juraj Novocký, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze fellebbezést nyújtott be.

Szabó Tamás, Miroslav Marček unokatestvére is a vádlottak padján ül. A vádirat szerint a korábban rendőrként dolgozó férfi kereste meg Marčeket, hogy likvidálja az újságírót, és ő fuvarozta el a bűncselekmény helyszínére. A gyilkosság megrendelésével Alena Zsuzsovát és Marián Kočnert vádolják. Kočner a vád szerint bosszúból ölette meg Ján Kuciakot az általa elkövetett gazdasági bűncselekményekről írt cikkei miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?