Csütörtökön ismerkednek a parlamenttel az újonnan megválasztott képviselők

AKO: Nyolc párt kerülne a parlamentbe, Kotleba erősödik
Pozsony |

Csütörtökön tájékoztatják a parlament működéséről és tevékenységéről az újonnan megválasztott képviselőket. A klubhelyiségek, a parkolók és – ha erre jogosultak – a szállások is rendelkezésükre állnak csütörtöktől – tájékoztatott Tomáš Kostelník, a parlament sajtóosztályának igazgatója.

Az új képviselők megkapják a képviselői igazolványukat és a szavazókártyákat. „Ezután kipróbálják a szavazóberendezéseket” – mondta Kostelník.

Képviselői iroda, asszisztens, laptop és nyomtató is jár a parlamenti képviselőknek, a vidéki képviselőknek pedig elszállásolás is.

A parlamenti képviselők a mandátumuk letelte után megtarthatják laptopjukat és a nyomtatóberendezést is.

Azok a képviselők, akiknek Pozsony megyén kívül van az állandó lakhelyük, joguk van elszállásolásra a parlamenti irodaház képviselői szobáiban, vagy „megtérítik költségeiket olyan szálláshely igénybe vételéért, amely használatát előzetesen jóváhagyta a törvényhozás hivatala”.

A koronavírussal kapcsolatos helyzet miatt a pénteki alakuló ülés szigorú biztonsági intézkedések mellett zajlik. A képviselőknek fertőtleníteniük kell a kezüket, védőkesztyűt és arcmaszkot kell felvenniük, mielőtt belépnének az ülésterembe.

A parlament épülete napok óta szigorított üzemmódban működik. Csak a parlamenti iroda dolgozói és a képviselők léphetnek be. Látogatókat nem engednek be, az újságírók belépését is korlátozták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?