Óvintézkedések szélvihar idejére Érsekújvárban és Vágsellyén

Óvintézkedések szélvihar idejére Érsekújvárban és Vágsellyén
Érsekújvár/Vágsellye |

Konkrét óvintézkedéseket vezetett be az érsekújvári önkormányzat a hét első két napján várható viharos széllökések miatt. Lezárták az érsekújvári Szent József Köztemetőt és néhány helyre, amelyet ilyen szempontból veszélyes területnek tekintenek, figyelmeztető táblákat helyeztek ki.

„Az önkormányzat óvintézkedésként további értesítésig lezárta a városi temető területét. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet tájékoztatása alapján az önkormányzat arra figyelmeztet, hogy kerüljék el a lakosok a parkokat és a magasabb fák környékét. A legveszélyesebb területeken figyelmeztető táblákat helyeznek ki”

– áll az érsekújvári közleményben.

Arra kérik továbbá a lakosokat, hogy lehetőleg ne tartózkodjanak, ne parkoljanak régebbi épületek környéken, vagy magasabb fák, oszlopok alá. Vágsellyén hétfőn déltől jeleztek másodfokú viharveszélyt. A járási székhelyen különös figyelmet fordítottak arra, hogy a szeméttároló konténereket megfelelő módon rögzítsék. Arra figyelmezteti az önkormányzat a város lakosait, hogy ne menjenek a temetőkertbe és kerüljék a parkok, az erdők környékét. Vágsellyén előzetesen megvizsgálták az összes autóbusz-megállót, ellenőrizték azok megfelelő rögzítését.

"Az önkormányzat figyelmeztető táblákat helyezett ki az érsekújvári Berek parkerdőnél, a parkerdő bejáratánál, továbbá az interaktív játszótérnél és a városi temető bejáratánál. Egyben megkérte a városi rendőrség dolgozóit, hogy intenzívebben ellenőrizzék ezeket a területeket, szólítsák fel a lakosokat, hogy ne tartózkodjanak ezeken a helyeken"

-- tájékoztatott Bernáth Petra az Érsekújvári Városi Hivatal szóvivője.  

A lakosok a 911 727 871-es telefonszámon jelezhetik, ha baj van, vagy ha úgy érzik, valami nincs biztonságosan rögzítve a város területén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?