Az utóbbi 10 év súlyos buszbalesetei

buszbalesetbuszbaleset

Az utóbbi 10 év súlyos buszbalesetei Szlovákiában.

2009 február 21-én egy autóbusz és egy motorvonat ütközött össze a Breznóbánya járásbéli Garamszécs és Helpa közti vasúti átkelőhelyen. A szerencsétlenségben 12-en vesztették életüket, 6-an súlyos és 19-en könnyebb sérüléseket szenvedtek. A vonat a buszt a közepén találta el, amely aztán oldalára fordult. A balesetben a motorvonat is kisiklott.

2009 június 21-én szenicei középiskolásokat szállító autóbusz járt szerencsétlenül a Mooskirchen és Lieboch osztrák települések közti úton. A diákok egy 10 napos olaszországi kirándulásról tartottak haza. A buszon 48 ember utazott, 34-en sérültek meg, halálos áldozat nem volt. A balesetet az okozta, hogy a sofőr elaludt.

2014 június 6-án, hosszabb időszak után újabb súlyos buszbaleset történt. A D1-es autópálya 74. kilométerénél Galgóc irányában négy diáklány halt meg. Mind a négy áldozat ugyanazon nagyszombati sportgimnázium tanulója volt. A szerencsétlenül járt buszon 29 diák és két pedagógus utazott. A balesetet az okozta, hogy a sofőr lehajtott az útról és a busz átfordult.

2014 szeptember 5-én két halálos áldozatot és 32 sérültet követelő buszbaleset történt Szentgyörgy és Pozsony között. A jármű a fővárosba tartott. Az egyik halálos áldozat a buszvezető volt, aki a helyszínen életét vesztette, egy idős nő pedig a kórházba szállítás után vesztette életét.

2017 október 14-én frontálisan ütközött egy kamion és egy ápolónőket szállító kisbusz. A mikrobusz sofőrje és hat ápolónő a helyszínen életét vesztette. Egy nappal később a kórházban meghalt a hetedik ápolónő is. Az ügy nagy felháborodást váltott ki és a nyugaton, elsősorban Ausztriában dolgozó ápolónők munkakörülményeire irányította a figyelmet. Az ápolónők gyakran több száz kilométert ingáznak munkahelyükre, az utaztatásukat pedig gyakran a biztonsági előírásokat figyelmen kívül hagyó szolgáltatók biztosítják.

2018 április 23-án egy teherautó és egy autóbusz ütközött az R1-es gyorsforgalmi út Besztercebányáról Zólyom irányába vezető szakaszán Erdőbádony (Badín) magasságában. A szerencsétlenség két emberéletet követelt. Az egyik áldozat a Peter Krištúfek filmrendező, író volt. A balesetnek 12 sérültje volt.

2019 június 12-én egy szlovákiai autóbusz hajtott le az úttestről a Miskolc melletti 37-es főúton. A buszvezető ki akart térni egy ütközés elől és ezért hajtott le az útról. A buszon utazó 10 gyermek és három felnőtt sérült meg. (TASR)


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?