Streicher irányítja a szlovák női kéziseket

streicher

Pavol Streicher lett a szlovák női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. A szakember Ján Packát váltja a poszton, akit a júniusi sikertelen vb-selejtező után váltottak le.

A 61 éves Streichernek komoly nemzetközi tapasztalatai vannak, Svájcban ő felelt az utánpótlásrendszer megreformálásáért, 19 éve pedig Németországban a tartományi szövetségek egyikében, a Badeni Kézilabda-szövetségnél főezdő, és egész Baden-Württembergben kézilabda-sportigazgató.

„Meglepődtem, amikor felkértek, már nem is számítottam ilyesmire, hiszen néhány év múlva valószínűleg véget ér az edzői karrierem – nyilatkozta Streicher. – Nem sokáig kellett vacillálnom, mert éreztem, hogy az edzői pályafutásomból még valami hiányzik, és a legnagyobb dolog, amit egy tréner elérhet, az, hogy a nemzeti csapatot vezesse. Nagy megtiszteltetés és nagy kihívás ez a feladat.”

A szlovák női válogatott kettős kiütéses vereséget szenvedett a svédektől a vb-selejtezőben, szeptemberben pedig már az oroszok, a szerbek és a svájciak alkotta csoportban az Eb-selejtezősorozatban kell helytállnia. A kvalifikációt Krasznodarban kezdi a szlovák válogatott, majd itthon a szerbek következnek.

„Figyeltem a szlovák női válogatottat, sok meccset megnéztem az utóbbi időben videóról is, néhány találkozót pedig élőben figyeltem. Azt gondolom, van áttekintésem arról, hol tart a szlovák női kézilabda. A svédek elleni két vereség után körülbelül olyan helyzetben van, mint egy bokszoló kétszeres K. O. után. Fel kell rázni a csapatot, a lányoknak össze kell fogniuk, és meg kell találniuk az elveszett önbizalmat” – mutatott rá Streicher, aki számára a svájciak elleni mérkőzések különlegesek lesznek, mivel a jelenlegi svájci keret 18 játékosából 16-tal hat éven át együtt dolgozott az utánpótlás-korosztályokban.

Kelecsényi Ernő, a Szlovák Kézilabda-szövetség alelnöke rámutatott, mindenképpen szlovák gyökerű, de nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzőt szerettek volna, akinél nincsenek nyelvi korlátok. „Akarjuk folytatni az utánpótlás-projektet is, hogy a korosztályos válogatottak később a felnőtteknél is lehetőséget kapjanak. Svájcban 6-7 éve hasonló projektet kezdtek el, most már látjuk az eredményeket, nagyon sikeresek a csapataik, úgyhogy azt gondolom, Streicher meg fog felelni az elvárásainknak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?