Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget

bíróság illusztráció

Az igazságügyi alkalmazottak visszavonták a sztrájkkészültséget, mivel 14 százalékkal megemelték a fizetésüket. Erről kedden tájékoztatott az Igazságügyi Minisztérium.

„Örülök, hogy éppen az én tárcavezetésem alatt sikerült megtenni ezt a rendszerszintű lépést” – mondta Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter, hozzátéve: az utóbbi évek legmagasabb emeléséről van szó.

Ingrid Vrkočová, az igazságügyi szakszervezet elnöke bízik benne, hogy az együttműködésük a minisztériummal tovább fog folytatódni. „Közösen fogunk törekedni annak a kötelezettségnek a teljesítésére, melyet a kormány vállalt a nyilatkozatában: létszám-stabilizálás a bíróságokon és az igazságügyi rendészetről szóló törvény előkészítése” – tette hozzá.

Az éles sztrájkkal fenyegető igazságügyi alkalmazottak még tavaly októberben egyeztek meg Gál Gábor igazságügy-miniszterrel. Kijelentették viszont, hogy amíg nem kerül sor a tényleges béremelésre, sztrájkkészültségben maradnak.

2019 januárjában 10 százalékkal nőttek a fizetések a közszolgálati szférában. Az igazságügyi tárca a szakszervezettel való megállapodást követően további 14 százalékos emelést helyezett kilátásba. Összesen tehát 24 százalékkal nőtt mintegy 4500 igazságügyi alkalmazott bére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?