Arcfelismerő kapukat tesztel az amszterdami repülőtér

*

A technika fejlődésével a repülőterek és légitársaságok is igyekeznek minél gyorsabbá és egyszerűbbé tenni utasaik számára a légiközlekedést. Az amszterdami Schiphol reptéren most új, arcfelismerő beszállókapukat tesztelnek, amelyek a jövőben lerövidíthetik a járatok beszállításának idejét – írja az Airportal.hu légügyi portál.

Arcfelismerő kapukat tesztel az amszterdami repülőtérA világ legnagyobb repülőterei már javában tesztelik azokat az újításokat, amelyekkel felgyorsíthatják a csomagfeladás, a check-in vagy a biztonsági ellenőrzés olykor igen hosszadalmas procedúráját.

Az amszterdami Schiphol kezdett bevezetni egy újítást – egyelőre kísérleti fázisban, és kizárólag a Cathay Pacific Airways utasai számára.

Az arcfelismerő kapuk segítségével az utasoknak nem kell többé lépten-nyomon bemutatniuk az útlevelüket és a beszállókártyájukat. Az utasok a check-in után egy regisztrációs ablakhoz mennek, ahol az úti okmányukat, a beszállókártyájukat, valamint az arcukat is beszkenneli a gép. Ez után jön a biztonsági- és útlevél ellenőrzés, amely természetesen továbbra sem maradhat el.

A beszállókapu előtt azonban nincs szükség még egyszer bemutatni az okmányokat, az arcfelismerő kapu ugyanis megvizsgálja az arcot, és amint felismeri a korábban készített kép alapján, kinyílik.

A jelenlegi formájában a kapu ugyan már képes a felismerésre, de a tesztüzem alatt, egyelőre még be kell mutatni az okmányokat is.

Hasonló teszt már korábban is volt az amszterdami repülőtéren, akkor a KLM utasok próbálhatták ki a biometrikus beléptető rendszert az arcfelismerő kapukkal. (Airportal.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?