Végre megépül az újabb körforgalom Dunaszerdahelyen

DSZ
Dunaszerdahely |

Megvalósul a sokat emlegetett sikabonyi körforgalom a Nagyabonyi út, a Czibók és Kertész utca szabálytalan kereszteződésében.

Ez a kereszteződés nemcsak bosszúságot okoz az autósoknak, hanem balesetveszélyes is, főleg azon autósok számára, akik nem ismerik a terepet. Az elmúlt években többször vetették föl a körforgalom megépítését, mégsem épült meg. Dömény Ľuboš, a városháza műszaki és beruházási főosztályának vezetője úgy véli, idén elérkezett az ideje ennek az építkezésnek is. A tervek már készen vannak. 

Tavasszal azonban először a Sport utcát fogják felújítani, a Fő utca és a Gyurcsó István utca közti szakaszt, amely a MOL Aréna építése miatt is megérett a felújításra. Ez vonatkozik a járdákra is, amelyek új aszfaltburkolatot kapnak, és tervezik a szegélykövek cseréjét is. A közbeszerzések már a végső szakaszban vannak, amint az időjárás engedi, megkezdődhetnek a munkák. 

Elkészülnek a járdák a dunaszerdahelyi temető előtt is, a Kisudvarnoki úton. A temető bejáratától a kerítés mentén a bicikliút kezdetéig építik meg. Erre is nagy szükség volt már, hiszen a parkolóban az autókból kiszálló utasoknak, járda híján, az autóúton kellett a temető bejáratáig menni. 

A következő fontos beruházás, amely biztonságosabbá teszi a közlekedést, a Tesco üzletközpontnál valósul meg, ahol a kijáratnál közlekedési lámpákat szerelnek fel, ezzel megkönnyítve a kitérést az elkerülő útról. 

A Szövetkezeti, az Ady és a Kisabonyi utca kereszteződésében is építenek járdákat, a belvárosi forgalmi rend pedig gyalogosbarátabb lesz azzal, hogy a posta előtti gyalogosátkelőhöz jelzőlámpát szerelnek fel, és a Fő utca másik gyalogosátkelőjét áthelyezik, közelebb a templomhoz.  (dunaszerdahelyi.sk, sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?