Veszélyes anyag szivárog Sárosfánál az R7-es építési területén

sárosfa veszélyes anyag
Sárosfa |

Veszélyes anyag szivárog Sárosfánál az R7-es építési területén, több ember rosszul lett.

Galéria

20:16

Nem találtak szennyezőanyagot a levegőben a tűzoltók Sárosfa és Lég között. Az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat a közösségi portálon tájékoztatott arról, hogy negatív eredménnyel zárultak a helyszínen végzett mérések. A tűzoltók szerint nem igazolódtak be a munkások rosszullétéről szóló elsődleges információk, amelyekről a bejelentő tájékoztatta a mentőszolgálatot. A tűzoltók most összepakolnak és tovább állnak.

 

20:07

Tizenkét embert kórházba szállítanak a szivárgás helyszínéről - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alena Krčová az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette, hogy nemcsak a munkásokat, hanem az őket ellátó mentősöket is kivizsgálják. “Valamennyien eszméletben vannak és egyikük sincs életveszélyben” - nyilatkozta a szóvivő. Továbbra sem tudni, hogy milyen anyag okozhatta a munkások rosszullétét.

 

19:55

A Markíza infromációi szerint a 16 sérültből 12 személyt kórházba szállítottak. 

A TV JOJ információi szerint a 12  személyből 7 az építkezésen dolgozó ember, 3 rendőr és 2 tűzoltó.

 

18:47

A legfrissebb információk szerint senkit nem vittek kórházba.

A D4R7 Construction projekt kivitelezője azt nyilatkozta, hogy az adott térségben nem csináltak semmit, ami veszélyeztethette volna az ott dolgozók egészségét.

18:20

A tűzoltók egyelőre nem azonosították azt a veszélyes anyagot, amely az R7-es gyorsforgalmi út építésénél szivárgott ki Sárosfa és Lég községek között. Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője arról tájékoztatott, hogy már több mérést is végeztek. Az előzetes információk szerint 16 ember küzd egészségi problémákkal. „A helyszínen vannak a nagyszombati és a somorjai tűzoltók, valamint a fővárosi tűzoltó- és mentőszolgálat munkatársai is, akik majd eltávolítják a kiszivárgott szennyeződést. A galántai tűzoltóság egy autóbuszt küldött a helyszínre az evakuációhoz” – magyarázta Farkasová. 

17:54

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter is a helyszínen van.

“Fél órája itt vagyok és jól érzem magam, ha valami káros anyag lenne a levegőben, akkor már feldobtuk volna a talpunkat. A szakemberek elvégzik a szükséges méréseket, úton van a nyitrai speciális polgári védelmi laboratórium egysége, ez rutineljárás”

- tájékoztatott Érsek Árpád. Morvay Györgytől megtudtuk, hogy a tűzoltók, a mentők, és a rendőrség is kivonult a helyszínre. A Nagyszombati Kerületi Tűzoltóság egységének tagjai speciális vegyi ruhában végezték el a mérésket.

“Semmit nem találtak, senki nem szorult kórházi kezelésre” - mondta Morvay. A járási hivatal vezetője hozzátette, hogy a munkások saját lábukon sétáltak át a rendőrök kíséretében a másik oldalra. Az előírások szernint háromszáz méteres körzetben lezárták a környéket. (Bartalos Éva)

A TASR hírügynökség eközben 16 érintettről ír.

Érsek Árpád a helyszínről jelenti:

17:34

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter is a helyszínre tart. Ezt Karolína Ducká, a Közlekedésügyi Minisztérium szóvivője erősítette meg.

17:17

“A lakosok is csak találgatják, hogy mi történhetett. Ha a szivárgás érintené a lakosságot, akkor értesíteni kellett volna bennünket. Az építkezés pedig zárt terület, oda nem tudunk bemenni” - nyilatkozta az ujszo.com-nak Földváry Terézia Sárosfa polgármestere. Hozzátette, hogy a falu utolsó házától mintegy kétszáz méterre épül az elkerülő. Megkerestük Morvay Györgyöt a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal vezetőjét, egyelőre azonban ő sem tudott bővebb tájékoztatást adni az esetről. (Bartalos Éva)

Korábban:

„A Sárosfa melletti területet veszélyes övezetté nyilvánították, nyolc embert elláttak és kórházba szállítottak” – magyarázta Júlia Kedrová, a Nagyszombati Kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

A rendőrök is a helyszínen vannak. „Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy mi történt, vizsgáljuk a helyszínt” – közölte a TASR-rel Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Markíza információi szerint  többen elájultak, és az orrukból vér szivárog.

A helyszínen kint van a rendőrség is, de egyelőre nem tudták megmondani mi történt, még vizsgálják a helyzetet. (TASR, ú)

A hírt frissítjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?