Jön a pozsonyi forgalmi káosz

A Mlynské nivy utca esetében néhány hónapig, a R7/D4 építésénél több évig tart majd a forgalomkorlátozás
Pozsony |

Néhány héten belül kezdetét veszik a főváros történelmének legnagyobb és legtovább tartó forgalmi dugói; elkezdik építeni az R7es gyorsforgalmi út és D4-es körgyűrű pozsonyi szakaszait, s ezzel egy időben nagy valószínűséggel teljesen lezárják a Mlynské nivy utcát. 

A nagy projektek megvalósításával kapcsolatos dugókról már régóta hallani, a főváros viszont tegnap megerősítette, hogy a legnagyobb útlezárások februárban kezdődnek. Az önkormányzat a munkálatok kezdete előtt részletesen tájékoztatni fogja a közvéleményt, jelentősen megerősíti a városi tömegközlekedés járatait az érintett kerülő utakon. 

„Az új autóbusz pályaudvar építése miatt a Mlynské nivy utca esetében több hónapos forgalomkorlátozásról beszélünk, a D4 és az R7 esetében pedig többévesről, ám ez utóbbi esetben a munkálatok előrehaladtával mindig más-más helyen s más időközönként lesznek útlezárások” – közölte tegnap Pozsony önkormányzata. Jelenleg a Bajkalská utca és a Kikötői híd kereszteződésének lezárását tervezik. A városháza szerint az előző városvezetés a tavalyi önkormányzati választás miatt szándékosan halogatta az útlezárásokat, mígnem eljutottunk odáig, hogy a város és a kivitelező közti szerződések miatt további halasztásra nincs lehetőség. „Ha nem hátráltatták volna a döntéseket, akkor az egyes útlezárásokat fokozatosan, egymást felváltva is lebonyolíthatták volna, külön a Mlynské nivy és külön az R7/D4 építkezésén, aminek sokkal kisebb hatása lett volna a fővárosi forgalomra” – olvasható a pozsonyi önkormányzat sajtónyilatkozatában. 

A D4/R7 építését végző konzorcium tegnap a TASR hírügynökségnek igazolta, a várostól ígéretet kaptak, hogy a Bajkalská utca és a Kikötői híd lezárását legkésőbb február közepei hatállyal engedélyezni fogják. Azt, hogy mikortól fogják teljes egészében lezárni a Mlynské nivy utcát, még nem pontosították. Folytatják az egyeztetéseket, ám a legnagyobb valószínűséggel február végén kerül sor erre a becslések szerint hat hónapig tartó útzárra. Már most hétfőtől is részleges forgalomkorlátozás érvényes mindkét helyen, egy irányban kettőről egy sávra szűkítették a közlekedést. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?