Mikulás-futás Királyhelmecen

Mikulás-futás
Királyhelmec |

A hét végén rendezték meg a 4. Mikulás-futást a városban.
 

A Királyhelmeci Kocogók által szervezett, és a helyi önkormányzat által támogatott eseményen a tavalyival ellentétben most viszonylag kellemes időben között állhattak rajthoz a résztvevők. (Egy évvel ezelőtt a  Mikulás-futás igazi téli körülmények között, sűrű hóesésben zajlott.) Az indulók, a hagyományokhoz híven, Mikulás-jelmezben vagy valamilyen kiegészítőben nevezhettek, a gyerekek 0,5 a felnőttek 1 euróért. A futókat Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere köszöntötte, aki maga is teljesítette a távolt. A rendezvény első három évadának házigazdája Nádasdi Péter színművész volt, ő most egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az akción. Csótó Rita vezetésével a futók zenés bemelegítőt tartottak, majd a Millennium térről induló verseny résztvevői a kb. 1,2 kilométeres táv teljesítése után a városháza mellett kijelölt helyen értek célba. A hagyományteremtő céllal először 2015-ben megszervezett eseményt Királyhelmec önkormányzatán kívül most is helyi vállalkozók, önkormanyzati képviselők és magánszemélyek támogatták. A szervezők a nevezési díjak fejében kísérőprogramokról is gondoskodtak, és a gyerekek, akik beneveztek a versenybe, ajándékot kaptak.

Királyhelmecen egyébként a futósportnak nagy hagyományai vannak, a helyi futók rendszeresen vesznek részt rangos hazai és külföldi versenyeken, melyekről szép eredményekkel térnek haza. A királyhelmeci Mikulás-futáson 2015-ben és 2016-ban több mint 200-an álltak rajthoz, tavaly és idén kicsit kisebb volt az érdeklődés.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?