Terjed a sárgamellényes tüntetés Európában

sárga
Genova |

Franciaország és Belgium után Olaszországban is szerveztek sárgamellényes tüntetést, szombat este egy tucat aktivista zárta el az utat Genovában egy autópálya-felhajtónál.

Az arcukat elfedő tiltakozók az olasz autópálya-üzemeltető magáncég (ASPI) elleni jelszavakkal firkálták össze a sztráda egyik útdíj-fizetőkapujának falait. Az ASPI üzemeltette az augusztus 14-én leszakadt genovai Morandi autópálya-völgyhídat is.

Az összeomló Morandi völgyhídról több mint harminc gépjármű zuhant 45 méteres mélységbe, és 43 ember halt meg a katasztrófában.

Az aktivisták által osztogatott egyik röplapon „autópálya=gyilkosság” volt olvasható. A tiltakozók közül egyesek füstgránátokat hajigáltak az autópályára, de a helyszínre érkező rendőrök elől kereket oldottak.
A tüntetők cselekedeteit térfigyelő kamerák rögzítették, a rendőrség nyomozást indított.

Franciaország-szerte második hete tiltakoznak a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárgamellényesek tömegei az üzemanyagokra kivetett környezetvédelmi adó január 1-jei emelése ellen. A tüntetők közé viszont szélsőséges csoportok tagjai vegyültek, és összecsaptak a rendőrökkel.
 

Belgiumban a kormány a gépjárműveket érintő adópolitikája miatt vonultak az utcákra sárgamellényes tüntetők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?