Bocsánatot kért a bukott O’Brien bíboros

London. Bocsánatot kért és gyakorlatilag elismerte – most először – vétkességét vasárnap Keith O’Brien bíboros, Edinburgh és Saint Andrew's volt érseke, az egykori legmagasabb rangú brit katolikus vallási méltóság.

London. Bocsánatot kért és gyakorlatilag elismerte – most először – vétkességét vasárnap Keith O’Brien bíboros, Edinburgh és Saint Andrew's volt érseke, az egykori legmagasabb rangú brit katolikus vallási méltóság. O’Brien a múlt hétfőn mondott le egyházi tisztségéről, mert más papokkal szemben tanúsított, „nem helyénvaló magatartással” vádolták meg. A homoszexualitást eddig kendőzetlen bíráló bíborosról előző nap a The Observer írta meg, hogy négy pap – akik közül hárman most is az egyház szolgálatában állnak – hivatalos panaszt tett O’Brienre a Vatikán nagy-britanniai képviselőjénél. O’Brien először tagadta a lapban leírtakat, másnap azonban lemondott, most pedig bocsánatot kért. A 75 esztendős bíboros nyilatkozatában közölte: a vele kapcsolatban megfogalmazott és nyilvánosságra került állításokat kezdetben azok „névtelen és általánosságokat tartalmazó jellege” miatt vitatta. Vasárnapi közleményében azonban elismerte, hogy „voltak időszakok”, amikor szexuális magatartása nem felelt meg a tőle „mint paptól, érsektől és bíborostól elvárt normáknak”. O’Brien eredetileg a pápaválasztó konklávénak is tagja lett volna. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?