Kétnyelvű táblák a komáromi buszpályaudvaron

<p>Komárom. Kétnyelvűek lettek a helyközi járatok célállomását jelző táblák a komáromi buszpályaudvaron. A táblákat tegnap szerelték fel az Érsekújvári Autóbusz-közlekedési Vállalat komáromi részlegének dolgozói. A helyi járatok megállójában már eddig is kétnyelvű volt a felirat.</p>

V. KRASZNICA MELITTA

Idén tavasszal a komáromi városi képviselő-testület Keszegh Béla (független) képviselő javaslatára a szolgáltatóval, azaz az Érsekújvári Autóbusz-közlekedési Vállalattal kötött bérleti szerződés meghosszabbításakor feltételként szabta a célállomásokat jelző táblák kétnyelvűvé tételét. Mégpedig oly módon, hogy a magyar helységnevek a szlovákkal azonos színű és méretű betűkkel szerepeljenek a táblákon. „A komáromiak kérését, azaz az önkormányzati határozat betartását a Nyitra megyei hivatal, mint a helyközi járatok megrendelője is kérte vállalatunktól” – mondta Csepregi Zoltán, az autóbusz-közlekedési vállalat részlegvezetője. Úgy vélte, a komáromi a többi önkormányzat számára is jó példaként szolgálhat, az a lényeg, hogy jelezzék igényüket a megyének. Csepregi Zoltán emlékeztetett arra is, hogy társaságuk már három éve kétnyelvűsítette a komáromi és a párkányi régiókban a buszokon lévő elektronikus kijelzőket, tavaly pedig a menetrendeket is megjelentették magyar nyelven.

Justyák Alfrédtől, az Érsekújvári Autóbusz-közlekedési Vállalat komáromi részlegének vezetőjétől megtudtuk, 25 táblát helyeztek ki. Nem kellett új táblákat készíttetniük, csupán új feliratok kerültek a régiek helyére. „A decemberi menetrendváltozáskor teljes mértékben kétnyelvűvé tesszük a menetrendeket tartalmazó táblákat is. Ezeken már most is több magyar felirat található, de a helységnevek eddig csak szlovákul szerepeltek rajtuk” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?