Szervezés, menedzselés

Budapest. A Rákóczi Szövetség által létrehozott 25 szlovákiai célalap képviselőinek szombati budapesti tanácskozásán.

Budapest. A Rákóczi Szövetség által létrehozott 25 szlovákiai célalap képviselőinek szombati budapesti tanácskozásán. Halzl József elnök elmondta: a Rákóczi Szövetség kivette részét a határon túli magyar oktatásügyet támogató kezdeményezésekből, amikor az Illyés Közalapítvány támogatásával közreműködött a szlovákiai beiratkozási programban. E program hozzájárult ahhoz, hogy kis mértékben bár, de növekedett a magyar iskolába beiratkozott diákok száma Szlovákia magyarlakta területein. Az elnök jelezte: új feladatot jelent az Illyés Közalapítvány kuratóriuma számára, hogy a kedvezménytörvény életbe léptetése után újabb 1,2 milliárd forint oktatási és beiskolázási támogatási összeget kell elosztani a Kárpát-medence magyar közösségei között. Az oktatási és beiskolázási támogatások odaítélésében a döntéshozók számítanak a határon túli civil szervezetek munkájára, így a szlovákiai 25 város és vidéke célalapok munkatársainak tevékenységére is – tette hozzá. A tanácskozás résztvevői döntöttek arról, hogy a 25 felvidéki regionális magyar szervezet részt vesz a kedvezménytörvény gyakorlati kérdéseinek megoldásában, ugyanakkor vállalták azt is, hogy részt vesznek az oktatási és kulturális támogatások menedzselésében. A résztvevők arra kérték a döntéshozókat, tegyék lehetővé a határon túli információs irodák számának növelését, mert aránytalanságokat véltek felfedezni az irodák regionális elosztásában. Több felszólaló szorgalmazta, hogy a státustörvény által nyújtott lehetőségekről és kedvezményekről bővebben tájékoztassák a határon túli magyarokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?