Folytatódik a versenyfutás

Pozsony. A holland OostEuropaParticipaties (OEP) befektetési társaság pénteken a Nemzeti Vagyonalapban (FNM) átvette az „új” (SLKB) és a „régi” (SLK SAM) komáromi hajógyár magánosításáról szóló információs memorandumot, s ezzel teljesítette a versenypályázat szabta feltételeket.

Pozsony. A holland OostEuropaParticipaties (OEP) befektetési társaság pénteken a Nemzeti Vagyonalapban (FNM) átvette az „új” (SLKB) és a „régi” (SLK SAM) komáromi hajógyár magánosításáról szóló információs memorandumot, s ezzel teljesítette a versenypályázat szabta feltételeket. Az OEP elsősorban a cseh és a szlovák piacra szakosodik, az elmúlt években például a trencséni Keramoprojekt és a prágai ČKD cégekbe fektetett be. A vagyonalap 2002. január 3-án hirdetett tendert a hajógyárra: az „új” cég 2001 márciusától folyamatosan termel, rövidesen új hajót bocsát vízre, míg a „régi” 2001 márciusa óta csődeljárás alatt áll. Jozef Kojda, a vagyonalap elnöke korábban jelezte, a hajógyár iránt a cseh Lodenice Mělnik, a német– osztrák HypoVereinsbank és Creditanstalt bankkonzorcium, egy jekatyerinburgi orosz cég, valamint a hazai Penta Group is érdeklődik. (ú, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?