Ismét figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt Dél-Szlovákiában

shmú
Pozsony |

Dél-Szlovákiában ismét hőség lesz. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) ezért hétfőn elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A hőmérséklet a 33-34 fokot is elérheti.

A forróság idején fontos a rendszeres folyadékpótlás. A vízfogyasztásról akkor sem szabad elfeledkezni, ha az ember nem érez szomjúságot. Egy felnőtt embernek legalább három liter vizet kellene meginnia naponta. Nem ajánlottak azok az italok, amelyek édesítőszert, koffeint, kinint vagy alkoholt tartalmaznak. Ezért a napi szükséges folyadékbevitelbe nem számít bele az üdítőitalok, a kávé, a sör vagy más alkoholt tartalmazó italok fogyasztása. Leginkább a tiszta víz ajánlott – lehetőleg nem hűtve. 

A hőség egészségügyi szempontból megterhelő lehet a szervezet számára, és egyeseknél akár ájulást is okozhat. A nők nagyobb veszélynek vannak kitéve, de a nagy meleg gondokat okozhat az időseknek is, illetve a szív- és érrendszeri betegségekkel és magas vérnyomással küzdő betegek számára.

A hőség idején nem szabad túlzásba vinni a légkondicionáló használatát. A kinti és a benti hőmérséklet között nem szabadna 5-7 foknál nagyobb hőmérsékletkülönbségnek lennie. A hirtelen hőmérsékletváltozás nagy megterhelést jelent a szervezet számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?