Kicserélik a régi közlekedési táblákat Királyhelmecen

Királyhelmec |

<p>Az elhasználódott vagy megrongált közlekedési táblák cseréje mintegy ötezer euróba kerül.</p>

Iveta Sabaková, a Királyhelmeci Városi Hivatal építési és régiófejlesztési osztályának vezetője lapunknak elmondta, a cserét a közlekedésrendészet területileg illetékes hivatalának kezdeményezésére és közreműködésével végezték el. Királyhelmecen viszonylag sok olyan közlekedési tábla volt, mely az idők során kifakult, vagy amelyet megrongáltak. Néhány táblát pedig azért kell kicserélni, mert a jelzéseik elavultak. Az osztályvezető elmondása szerint az egyik szakaszon például azért kellett megtiltani a gépjárműforgalmat, mert az útnak nem volt szilárd burkolata, és közben kiderült, hogy részben magánkézben van.  Idén elkezdődött az utak alatti parcellák tulajdonviszonyainak rendezése. Az utak többségénél ugyanis gondot okoz a felújításkor, hogy az alattuk levő földek magánkézben vannak, illetve azt sem lehet tudni, ki vagy kik a tulajdonosok. A probléma megoldásaként tavaly egy ezzel megbízott cég elkezdte az utak részletes nyilvántartásba vételét. Az ötezer euróért elkészült dokumentum adataiból megtudhatták, hogy a város területén hány, milyen hosszú, saját kezelésű út van, ezek mikor voltak felújítva, milyen szélesek és besorolásúak, valamint a rajtuk elhelyezett útjelekről is áttekintést kaptak. Az utak alatti parcellák tulajdonviszonyainak rendezése várhatóan néhány évet vesz igénybe.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?