A 96 éves Fülöp herceg utolsó hivatalos programja

London |

<div>Egyedül teljesíti utolsó hivatalos programját Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő 96 esztendős férje.</div>

A herceg összesen 22 ezer közéleti szereplést teljesített az elmúlt évtizedekben. A Buckingham-palota tájékoztatása szerint ha szeretne, a herceg időről időre részt vesz majd eseményeken a királynővel, vagyis várhatóan nem vonul vissza teljesen.  Szerdai utolsó programja keretében megszemléli a királyi haditengerészet Buckingham-palotánál rendezett felvonulását. Fülöp a második világháború idején a brit haditengerészet kötelékében szolgált.  II. Erzsébet férjének visszavonulását nem sokkal 96. születésnapja előtt, májusban jelentette be az udvar. Hangsúlyozták, hogy Fülöp herceg nem egészségi okok miatt vonul vissza, noha karácsony környékén mind az uralkodó, mind a férje súlyos megfázással küszködött, ami miatt több programjukat is le kellett mondani. Június közepén Fülöp herceg két napra kórházba került fertőzés miatt. II. Erzsébet 1952-es trónra lépése óta férje 22 219 eseményen vett részt egyedül. Hatszázharminchét hivatalos látogatást tett külföldön, 5496 beszédet tartott – derült ki a Buckingham-palota által vezetett statisztikából. Az edinburghi herceg 785 szervezetnek vállalta a védnökségét. Kötelezettségeit a trónörökös és unokái közül Károly herceg két fia, Vilmos és Harry veszi át. Károly egyre több külföldi eseményen képviseli az uralkodót, így volt ez hétfőn is, amikor Belgiumban részt vett a harmadik ypres-i csata kitörésének századik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen. Vilmos herceg a múlt héten teljesítette utolsó szolgálatát mentőhelikopter-pilótaként, hogy a jövőben több feladatot tudjon vállalni a királyi család tagjaként.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?