Sky Park néven új negyed épül Pozsony szívében

Pozsony |

<p>A tegnapi alapkőletétellel elkezdődött Pozsony új városnegyedének, a Nivy autóbusz-pályaudvar szomszédságában megvalósuló Sky Park komplexum építése.&nbsp;</p>

A világhírű, iraki származású, tavaly elhunyt Zaha Hadid építészmérnök által megálmodott épületegyüttes első fázisát várhatóan 2019 végén fejezik be. Első lépcsőben három, együttesen több mint 750 lakást magába foglaló, nem szokványos külsejű toronyházat avatnak fel, 1100 parkolóhellyel. Ezt a későbbiekben követi további két irodaház is. Ami viszont a szokásos ingatlanfejlesztésektől megkülönbözteti a Sky Parkot, az az, hogy a formabontó külső mellé városképformáló közparkot is megvalósítanak – együttesen 20 ezer négyzetmétert meghaladó területen. „Az egykori iparnegyedben létrejövő Sky Park az egész várost szolgálja majd” – mondta a tegnapi alapkőletételen Patrik Schumacher, a Zaha Hadid Architects képviselője.

„A 8 évnyi előkészítés után megvalósuló Sky Park jelenleg a Penta egyik legfontosabb beruházása, nem csak az invesztíció nagyságát hanem a jelentőségét is tekintve” – nyilatkozta Jozef Oravkin a Penta Investmentstől. Lapunk érdeklődésére közölte, hogy az első fázis költsége 130 millió eurót, a teljes beruházás pedig várhatóan mintegy 300 millió eurót emészt fel. (shz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?