Ferenc pápa: minden család fogadjon be egy menekültet

Róma |

<div>Ferenc pápa a keresztény vértanúkhoz hasonlította a menekülteket, a menekülttáborokat a koncentrációs táborokhoz.</div>

A pápa a keresztény mártírokért imádkozott, s azt mondta, „Ha a hazának hősökre, az egyháznak mártírokra van szüksége”. A koncentrációs táborok áldozatait említve hozzátette, a menekültek mai táborai is gyakran koncentrációs táborok, s miközben Európában nem születnek gyerekek, „kaput zárunk a migránsok előtt, ez öngyilkosság”. Hozzátette, kegyetlenség a hajókkal érkezőket bántani és kihasználni, elegendő lenne, ha minden család egy embert befogadna. Ferenc pápa a Szent Bertalan-templomban mutatott be misét. A templomot 1999-ben II. János Pál az új vértanúknak szentelte, ahol a modern kor mártírhalált halt keresztényeinek ereklyéit őrzik, közöttük a nácizmus és a kommunizmus áldozataiét.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?