Az elmúlt 30 év leghidegebb januárja búcsúzik

<div>A fiatalabbak nem is emlékezhetnek ilyen kemény januárra, az elmúlt években elszoktunk az ilyen hideg téltől.</div>

Pavol Faško, a hidrometeorológiai intézet klimatológusa elmondta, több helyi hidegrekord is megdőlt, például Gyügyfürdőn mínusz 30,3 fokot mértek. Oravská Lesnán mínusz 35,5 fok volt, ami ugyan nem helyi rekord, de közel van hozzá. Az ország számtalan északabbi pontján mértek mínusz 30 fokot, de délen is szokatlan hideg van már január eleje óta. A sok hó elsősorban keleten okozott gondot, és hatással van a hidegre. Kelet-Szlovákiában mára virradóra is több helyen mínusz 21 fok volt, míg nyugaton néhol csak mínusz 6. Az elkövetkező napokban enyhülés várható, a klimatológus szerint februárban nem tér vissza az extrém, sarkvidéki hideg, de a tavasz később fog beköszönteni, mint az előző években. A kontines időjárásáról összességében elmondható, hogy idén januárban szinte eltűntek a korábbi különbségek az északi és a délebbi részek között, például Párizsban ugyanolyan hideg volt, mint Norvégia északi részein.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?